https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prlek Jan Žibrat želi odmeven rezultat na svetovnem prvenstvu

Murska Sobota, 17.11.2010  

Talentirani igralec namiznega tenisa Jan Žibrat se navaja na življenje in treninge v Nemčiji, kjer ne gre vse kot bi si sam želel. Vseeno so ga že opazili v boljšem klubu, prihodnji mesec pa ga čaka mladinsko svetovno prvenstvo v Bratislavi.

Velik up slovenskega namiznega tenisa, šele 18-letni Jan Žibrat iz Mote, se je v tej sezoni iz namiznoteniškega kluba Sobota podal v tretjo nemško ligo, kjer nastopa za Bayer Uerdingen. Kot sam pravi je v Nemčiji za zdaj vse dobro, vendar se bo na drugo državo še kar nekaj časa privajal. "Življenje tukaj je malo težje, ker ne poznam ljudi, večino časa sem sam, tako da kar zelo pogrešam družbo prijateljev in znancev. Kar se tiče samih treningov lahko rečem, da sem na naporen ritem že navajen od prej. Tukaj imam kvečjemu še kako uro treninga več, tako da dnevno treniram po pet ali šest ur," pravi Žibrat.

Z začetkom sezone ni zadovoljen

Njegovi novi ekipi zaenkrat ne gre vse po načrtu, a mladi Prlek je prepriča, bo že kmalu boljše. "Na začetku smo doživeli dva nepričakovana poraza, čeprav sem jaz na tistih dveh tekmah dosegel maksimalni izkupiček. Vendar zadnji dve tekmi smo zmagali tako da mislim, da se vračamo na tista prava pota. Jaz imam trenutno 10 zmag in 4 poraze. S tem najbolj nisem zadovoljen, ker je kak poraz vmes bil nepotreben, vendar mislim, da je to normalno," pravi Žibrat in doda, da je menjava okolja, trenerja, ljudi ter oddaljenost od doma zanj zelo stresna, a se počasi že navaja in bo že v spomladanskem delu ´ta pravi´.

Že na očeh boljših klubov

Ker gre za izjemno perspektivnega igralca, kar je razvidno iz mladinske rang lestvice, kjer v Evropi zaseda tretje mesto, na svetu pa šestnajsto, je logično, da bo klub v tretji ligi kmalu premajhen zanj. Pa so ga kakšni boljši klubi že opazili? "Moram reči, da so me. Sem dobil že eno odlično ponudbo iz višje lige, čeprav še niti približno ni čas za dogovarjanje za nove klube. To mislim, da je zelo dobro in pričakujem še veliko ponudb. Upam, da se bom takrat, ko bo to potrebno, dobro odločil," je o ambicijah v prihodnje povedal Žibrat.

istanbulski medalji

Po Varšavi priprava na Bratislavo

Žibrat se je minuli vikend skušal uvrstiti na glavni turnir Pro Toura v Varšavi, kar pa mu v močni konkurenci ni uspelo. Proti Čehu Tomašu Teglerju je imel že štiri zaključne žoge, a je na koncu vseeno izgubil. "Razočaranje je bilo seveda zelo veliko, vendar mislim, da je to še ena dobra izkušnja in naslednjič je ne bom izpustil," pravi Žibrat, ki zdaj vse misli usmerja na mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo decembra v Bratislavi. Po dveh doseženih bronastih medaljah na evropskem prvenstvu v Istanbulu letos poleti si želi dobrega rezultata tudi na svetovni ravni. "Zdaj je vse podrejeno temu svetovnemu prvenstvu, ker si res želim doseči odmeven rezultat. Verjetno bom zaradi tega ostajal še dlje časa v dvorani in garal tako kot tudi vsa moja konkurenca. Moja trenutna forma zaenkrat ni najboljše vendar verjamem da bom najboljši ob najbolj pomembnem času," zaključuje Žibrat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      18.11.2010 ob 9:15 vinci

      Što pravi ka samo Kitajci znajo špilati ping-pong.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. _NiTroBOY_
      09.12.2010 ob 0:15 _NiTroBOY_

      Ajmo Jan,...dosta uspeha na SP!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.