https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Svetovni prvak Klemen Gerčar bo sezono začel v Katarju

24.2.2014  

Postati svetovni prvak ni dano vsakomur. 23-letni motokrosist Klemen Gerčar je uresničil ta zastavljeni cilj, ko je lani postal najboljši med najboljšimi v razredu MX3. To mu je odprlo vrata za vstop v najvišji razred motokrosa, MXGP, kjer bo letos nastopil na devetnajstih dirkah, poleg tega pa bo nastopal tudi v slovenskem državnem prvenstvu.


Nova zgodba se bo začela v Katarju

Klemen je član evropske tovarniške ekipe Honda JTECH, sedel pa bo na 450-kubičnem motociklu honda CRF. Priprave je letos seveda že začel, v Italiji je v okviru testiranj in treningov odpeljal dve dirki odprtega prvenstva Italije.

»S pripravami sem lahko zadovoljen, vedno bolj sem domač z novim motociklom, veliko smo se ubadali s sprednjim vzmetenjem, katerega smo zdaj že dobro spoznali. Obe dirki v Italiji sta bili dobri in zanimivi, saj sem se tam že srečal z nekaterimi konkurenti iz MXGP, na mojo smolo sem drugo dirko odpeljal z nekaj vročine in prehladom, a glede na vse razmere sem lahko zadovoljen,« je pred odhodom v Katar, kjer bo začetek sezone 1. marca, povedal Klemen.

Foto: Peter Vasle, MXSLO

Za Klemna bo to seveda prva sezona v tem razredu, pričakovanja so velika, a vseeno ostaja realist

»Glavni cilj je seveda učenje in pridobivanje izkušenj, saj bo veliko novih dirkališč, vozil pa bom proti najboljšim med najboljšimi. Med njimi je kar nekaj izkušenih motokrosističnih mačkov, ki poznajo dirkanje na tem nivoju. Zato si za začetek sezone želim, da bi se uvrščal med prvo dvajseterico, saj ta mesta prinašajo točke za svetovno prvenstvo

MXGP je torej vrhunec motokrosa, temu primerni so odzivi med ljubitelji tega športa. Kot zanimivost navedimo, da so v 175 državah gledalcem na voljo posebne televizijske oddaje, v 64 državah dirke prenašajo v živo, v povprečju pa si je lani dirke in ostale dogodke, povezane s tem tekmovanjem, v živo ogledalo okoli 480.000 gledalcev. Sponzorsko razpoznavnost MXGP so v sezoni 2012 ocenili na vrednost 355 milijonov evrov.

Klemen Grčar se je pred časom že predstavil na našel portalu.

 

O mladem Klemnu Gerčarju smo na našem portalu že pisali. Spoznajte ga tudi vi:

Klemen Gerčar – svetovni prvak brez konkurence

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.