https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Dursov predlog za stečaj Aha Mure tudi uradno potrjen

25.02.2014 ob 7:30  

Po navedbah Dnevnika so včeraj na okrožnem sodišču v Murski Soboti uradno potrdili, da je Durs 4. februarja vložil predlog za uvedbo stečaja Aha Mure.


Vodstvo družbe je v petek zatrjevalo, da nimajo uradnih podatkov o postopku, Dursu pa so očitali, da je prelomil obljubo, da do 30. marca ne bo ukrepal.

Na sestanku 16. decembra lani naj bi se s predstavniki vlade dogovorili, da Durs do konca marca ne bo izvajal agresivnih ravnanj in ne bo uvedel predloga za stečaj, do takrat pa naj bi Aha Mura našla partnerja, ki bi poplačal obveznosti do države in bank ter zagotovil obratni kapital. Da bi morali v skladu z dogovorom že do konca januarja z bankami skleniti dogovor o refinanciranju dolga, pa je solastnica Aha Mure Mojca Lukančič dejala, da ne ve ničesar.

To so potrdili tudi predstavniki sindikata in sveta delavcev Aha Mure, župan Anton Štihec pa je sporočil, da je dogovor razumel tako, da je rok, do katerega se zagotovi svež denar za poplačilo davkov in prispevkov, do 31. marca.

Durs naj ne bi prekršil nobenih dogovorov

Na Dursu zaradi davčne tajnosti informacij ne morejo komentirati, vendar zatrjujejo, da niso prekršili nikakršnih dogovorov glede omenjene zadeve, na splošno lahko le rečejo, da morajo pred podajo predloga za stečaj izčrpati vse možnosti prostovoljnega in neprostovoljnega poplačila dolga, ki so za Durs bistveno učinkoviti, za dolžnike pa bistveno manj boleči.

Vložitev predloga za stečaj še ne pomeni začetka postopka

Najprej se davčni dolg izterjuje z različnimi ukrepi, kot so sklep o izvršbi na dolžnikova denarna sredstva oz. blokada tekočega računa, sklep o izvršbi na terjatve dolžnikovega dolžnika, izterjava z mednarodno pomočjo v tujini, kjer ima dolžnik odprt tekoči račun, sklep o izvršbi na premično premoženje in zavarovanje davčnega dolga z zastavno pravico na nepremičninah dolžnika.

Ko so izčrpane vse možnosti poplačila dolga, dolg pa kljub vsem ukrepom še narašča, potem to pomeni, da je dolžnik plačilno nesposoben, zato so izpolnjeni pogoji za uvedbo stečajnega postopka. Na Dursu še dodajajo, da vložitev predloga še ne pomeni, da se sam postopek začne.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2014 ob 9:03 smrkci gost

      Naj večji krivec,glede mure je politika in vse vlade do sedaj,ko bo mura ugasnila za zmeraj.Drugi krivec je slabi menedžerji in tretji krivec je pa sindikat.In se vprašam?Kje bo sedaj bratoškova in njeni lovski psi našli šesdesettisoč delavnih mest,pa to je prodajanje megle ljudem.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2014 ob 10:10 smrkci gost

      Pomurec.com objavi komentar,ki sem ga napisa,saj pa nisi vendar tak,kot naši politiki in taki tajkuni,kot naši menedžerji.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. losos
      25.02.2014 ob 11:59 losos

      navečji krivec pahor da je bil premier in njegova dva svetovalca

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2014 ob 12:06 gost gost

      Ja vsi ki sedaj kometirate ,boste pa za to vlado volili,ker ste kmetje in vam nič ne škodi ,inflacija pa slabe plače , sami ste si krivi, volitve je treba konec narediti ,in ne iti na volitve selo pomurje ,ali pa izvoliti tistega ki bo dal garancijo za pomurje ,ne pa da samo hodijo vlada v pomurje ker vejo da bodo lahko prepričali pomurce ker ste pač km,,,,,,,

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.02.2014 ob 12:12 gost gost

      ja ti ki so sedaj v muri ,v sindikatu so pa tak nepismeni naprimer ta sindikalistka ilonka ali že kako ji je ime ,vsaj ta ne pozna statut, kaj pomeni ne pa da i ona kaj vedla isto kot prejšnji federček ,ki je samo jokal kot deklica , no lukančičeva je pa itak naj bol pametna med vami saj vas vrti okoli prsta in joče pred vami , v srbijo je pa pospravila 5 miljončkov, in čez eno leto bo sedela v parlamentu kot vsi ostali ,od meha do starmana in vse ostale

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.02.2014 ob 12:12 losos gost

      pravilno gost rejsan smo prekmurci kmetavzari

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2014 ob 13:43 kitajčki gost

      Halo prosim v katerem, jeziku so se dogovarjali, da edino DURS ni vedel za datum 30 marec. Take stvari se zapisejo na papir in naj se ne zgovarjajo, da gre za davcno tajnost informacij. Ma nej vrak, ka nebi znali pravilno precitati mi, ki nejsmo visoko solani. Prekmurci smo nej pa bedaki za kere nas mate predstavniki vlade in vam podobni

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.02.2014 ob 15:59 gost gost

      možen scenarij 300 delavcov ostane plus šefi Gomboc pa kampanija ostali na cesto pa zopet zmaga sindikata in sveta delavcuv

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.02.2014 ob 18:32 gost1 gost

      neje problem samo stečaj tudi tretji del plače bi mogli dobiti že v ponedeljek pa je še danes nejso...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.02.2014 ob 19:50 gost3 gost

      Ma kaj bi še radi 5 del plače saj pa tega nikjer v evropi ni 3 dele plače ha ha kaj te vi delate v muri na obroke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.02.2014 ob 20:43 zetor gost

      Leder fabrike pa se ogijbas...ka tan malo bole disij...placa bi pa bijla...samo malo bole bi se mogo gijbate......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.02.2014 ob 22:47 GOST gost

      lukančičovo zaprejti kak TOVŠAKOVO

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.02.2014 ob 15:43 johan gost

      Za muro se zapravlo teko penez ka bi lehko bili vsi delavci v penziji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.