https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prvič v Sloveniji: nova mariborska cerkev na dražbo

12.04.2014 ob 11:00  

Cerkev blaženega Antona Martina Slomška iz župnije Maribor – Košaki bo prva cerkev v novejši zgodovini, ki se bo prodajala na dražbi.


Leta 2008 zgrajena, a še neopremljena cerkev, ki stoji v Košakih na obrobju Maribora, se bo na dražbi 9. maja prodajala zaradi dolga do gradbinca SCT v stečaju. Mariborska škofija, ki je za izvajalca gradbenih del pred dobrimi 15 leti izbrala podjetje SCT, mu je za plačilo ponudila zemljišče v svoji lasti, vendar tega ne more storiti, ker ima škofija zamrznjeno vse premoženje.

Foto: www.rtvslo.si

Dolg do SCT znaša 646.000 evrov, župnija pa ga v tem trenutnku ni zmožna odplačati. Izklicna cena cerkve, ki meri 1.500 kvadratnih metrov, bo 1,7 milijona evrov. Kot je pojasnil župnik župnije Košaki Igor Novak, župljani sami niso zmožno odkupiti cerkve, poroča RTV SLO. Župnik pa ob tem pričakuje, da veliko kupcev ne bo, sami pa bodo skušali najti primernejšo rešitev za poplačilo dolga.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2014 ob 13:29 cerkveni dolgovi gost

      V tistem času, ko se je to gradilo in so se sklepale kupčije, je bil sedanji soboški škof v mariborski nadškofiji. Ga bo potrebno vprašat kaj okrog te sramote, ki je se zgodila. Čedalje več okostnjakov pada iz cerkvenih omar. Le koliko jih še bo? Dobro, da je Vatikan pričel delat red v Sloveniji. Še veliko dela jih čaka. Še bodo letele glave. Mitrane in veliko ostalih.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2014 ob 16:05 gost gost

      to je cerkev? zgledne kak eden od tistih muslimanskih verskih centrov. dobra šansa za muslimane ka pridejo poceni do đamije. križ zamenjajo za polmesec pa je stvar rešena. v bistvi jin je pa čisto prav tak, ka pa pretiravajo. nejso mogli nekšo normalno cerkev za male pejnaze zazidati. tirajo luksuz zdaj pa majo. če bi meo pejnaze bi včasik odkupo tou zgradbo pa not disko napravo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2014 ob 21:43 arhitekt gost

      Na prvi pogled se zdi, kot tovarna ali elektrarna. Cerkvi še najmanj ni podobno. Ko pa pogledamo širše po pokrajini in to cerkev kako je umeščena v to pokrajino, je to teror nad naravo, pokrajino in ljudmi. Seveda,, ker je šlo za cerkev nihče ni upal oporekati projektantu in še posebej cerkvenim "velikašem". Sedaj, ko je zadeva tako daleč je jasno, da se je tudi sam Vsemogočni razjezil nad tem. Kot pišeš prvi bo še veliko okostnjakov padlo iz teh omar. Tisti, ki so bili zraven se seveda sedaj delajo nič krive in nič ne vedo. En na drugega valijo krivdo in se izgovarjajo na neko splošno krizo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2014 ob 8:08 johan gost

      Res nima podobe cerkvi to je prava muslimanska rezidenca.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.04.2014 ob 12:00 ms gost

      Čül san ka bi naj küjpili MOMS ka se do grejšniki iz MOMS leži spovedali zavolo grejov .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.04.2014 ob 12:03 ms gost

      Ja či bi ovi küjpili z prtami zmotanimi po glavaj bi mogli edijno sraunjeke čöčavce napraviti kaj srali pa si riti prali .Ej,ej kama smo zavdarili z touf državov ?????????? ka že cerkvi tržijo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.