https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

"Ta veseli dan kulture" 2010, projekcija slovenskega mladinskega filma »POLETJE V ŠKOLJKI«

Kdaj: Petek, 03.12.2010 ob 11:00

Kje: Gledališka in koncertna dvorana Lendava

Ta veseli dan kulture

V petek, 3. decembra 2010, ob obletnici rojstva Franceta Prešerna, ponovno prihaja »Ta veseli dan kulture - dan odprtih vrat slovenske kulture«. Prešernov rojstni dan je postal že tradicionalni kulturni praznik, ki vse ljubitelje kulture vabi v gledališča, kulturne domove, knjižnice, galerije, muzeje... Na ta dan kulturne ustanove po vsej Sloveniji nudijo priložnost brezplačnega obiska oziroma ogleda širokega nabora kulturnih dogodkov, primernih za vse starostne skupine. Na prireditve ste vabljeni vrtci in šole, prav posebej pa vabimo otroke, mladino, družine, da obiščejo prireditve tudi v prostem času.

V Prešernovem letu 2000 je Ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje Prešernovega rojstnega dne.

Tudi letos bodo svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstili se bodo brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice. Za Prešernov rojstni dan se na najlepši način združujeta dostopnost in želja ljudi po kulturi.

Poletje v školjki

Poletje v školjki je slovenski mladinski film iz leta 1985. Film je režiral Tugo Štiglic, glasbo za celoten film vključno z znano pesmijo »Prisluhni školjki« je napisal Jani Golob, izvajala pa jo je skupina Black and White s pomočjo Mihe Kralja.

Igralska zasedba

David Sluga (Tomaž)
Kaja Štiglic (Milena)
Dare Valič (Tomažev oče)
Boris Kralj
Majda Potokar (zdravnica)
Jure Sotlar
Marjana Karner (Tomaževa mama)


Vsebina

Zgodba se odvija sredi poletja v Piranu in Portorožu. Tomaž (David Sluga) v glavni vlogi živi tipično življenje najstnika, katerega najboljši prijatelj je Filip, z vsakdanjimi problemi, ki spadajo zraven. Od tega da se njegov oče in mama ne razumeta, do veselja, ki mu ga prinese školjka, ki mu jo je podaril stari mornar Luka. Luka je edina odrasla oseba, ki ga razume. Tomaž se zaljubi v lepo Mileno (Kaja Štiglic) in postaneta par. S svojimi prijatelji ušpičijo marsikatero neumnost, pomembno pa je tudi rivalstvo med najstniki iz obeh mest.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.