https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Napovedane močne nevihte in obilne padavine, reke bodo naraščale

19.07.2024 ob 9:30  

Danes dopoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo večinoma sončno, predvsem na severozahodu bo nastalo nekaj ploh in neviht, ki se bodo nadaljevale v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na Primorskem ob šibki burji do 36 °C, napoveduje ARSO.


Ponoči bodo nevihte vse pogostejše in se do jutra razširile nad večji del Slovenije. Možni bodo močnejši nalivi. 

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Čez dan bodo padavine od zahoda slabele in postopno ponehale. Proti večeru se bo razjasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem okoli 23, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem okoli 30 °C.  

 

Vir: ARSO

Obeti

V nedeljo bo sprva pretežno jasno z nekaj megle po kotlinah, popoldne pa se bodo od zahoda začele pojavljati plohe in nevihte. Spet bo topleje.

V ponedeljek bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi plohami ali nevihtami.

Opozorila

Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Najbolj vroče bo na Primorskem, kjer je razglašena tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2024 ob 15:58 müra gost

      Sem slišal ka Müra že poplavla ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.