https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Policisti poostrili nadzor nad kolesarji

06.05.2014 ob 9:00  

Včeraj so policisti pričeli vseslovensko akcijo poostrenega nadzora nad kolesarji, ki bo potekala vse do 18. maja.


Policisti želijo z akcijo kolesarje spodbuditi k bolj odgovornemu vedenju v prometu. Pri tem jih bodo opozarjali na pomen uporabe varnostne čelade in na dosledno upoštevanje prometnih pravil, s čimer se lahko bistveno zmanjša število hujših pormetnih nesreč.

Lani je na slovnskih cestah življenje izgubilo 16 kolesarjev, 155 jih je bilo huje, 990 pa lažje poškodovanih. V zadnjih letih se je število umrlih kolesarjev na leto gibalo med 12 in 18.

Policisti bodo v akciji za večjo varnost kolesarjev v prihodnjih dneh poostrili predvsem nadzor na mestih, kjer pogosto prihaja do prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev, predvsem v mestnih središčih in kolesarskih povezavah, kjer je veliko kolesarjev.

V tem času bodo potekale tudi aktivnosti vseslovenske kolesarske pobude Varno na kolesu. Od 7. do 19. maja se bodo na izbranih osnovnih šolah zvrstila regionalna srečanja o varnosti kolesarjev in priložnostih kolesarstva na slovenskih cestah, s podelitvijo zahval in daril sodelujočim šolam, mentorjem in učencem.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2014 ob 9:04 bari gost

      Naj tiste nadzorujejo ka odijo po pločniki notri ge je začrtano za kolesare in če njemi cinkaš se ne gene pa se šče te buni pa spitavle ka se vozimo po pločniki .V večij pogledaj so nej vse krijvi kolesari

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2014 ob 9:24 hmmm gost

      te pa se naj kolesari vozijo kak trbej, če majo označeno vožja v eno smer oni se pa vozijo vsepovprejk, te malo premisle BARI ka napišeš, zakoj je telkokrat nesreča pri glavni lekarni ne zaradi voznikov avtojov ampak zaradi kolesarov, ker mislijo ka je zdaj kda je on na bicikline ka je cejla cesta njegova pa ka do se vsi stavlale zaradi njega ka je on še 5m vkraj od prehoda, pa te se on ležej stavi kak avto npr če se 50km/h pela, kelko se pač lejko pela, kolesar pa se ne pela 100km/h ka se nebi mogo stavite ali?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2014 ob 9:38 brez veze gost

      Če že stavlajo pa kaserajo naj majo za vse ista pravila.Mene so skaserali ka san telefon držo v rokaj (nej san telefonero ).Prek ceste sta pribežala pa me stavila ,še skoraj bi dobo kazen ka san se po pločniku pelal,dokič jima nejsan pokazo ge je puščica za kolesare,zato sta verjetno čemerniva bila pa mi napisala globo za telefoniranje.Kda san jiva opozoro zakoj nejsta pri stari ekonomski šoli ustavila eno žensko,kera se je kontra gor pripelala in skoraj v mene vdarila,eden od njih pa je tan stal pa nikomi ništa,san dobo odgovor kak bi bilo če bi vse stavlala.Fajn odgovor nega kaj na koncu kda mi je napiso kazen pa mi še pravo ka vupata ka sta mi nej pokvarila den.Marsikaj san čul ka sta dva dni delala po soboti,pa to nemreš vrvati nika ne pravim ka se davlejo kazni za prekrške ali nej na takšen način.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2014 ob 9:42 man vprašanje gost

      Zanimam,če je prekršek ka se z eno roko samo držiš kormanja,kak te lejko mala deca delajo izpit za bicikln ? kak naj nakažejo smer kama do zavijali ???

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2014 ob 10:04 ms gost

      hmmm........... tij si tüdi eden tistij ka se " najraj" ne bi stavo na prehodi za pešce in bicikliste sodim po tvojem pisanji .Avtomobilist se naj pela z dovoljenov hitrostjof pa de lejko avto stavo .Bil sem že na polovici prehoda pri omenjenoj lekarni pa me frajer obkrožo zadaj samo ka nej nücal henjati .Či bi te mel kamen bi ga vrgel v njega oziroma avto .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.05.2014 ob 11:54 hmmm gost

      ms, glej ge se vedno staven kda viden koga ka ščej ite prejk po prehode, nasplošno pravim, ka kolesari dosti krat sploj ne gledajo levo, desno, pa se samo prejk pela, ne pravim ka so vsi takšni ali je pa večja večina takšnih, te pa če ga ta vdareš se pa ti itak ti kriv

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2014 ob 11:59 Čika-pajo gost

      Res pogrešam članek v katerem bo omenjeno POLICISTI KONTROLIRALI STANJE CEST IN ODGOVORNE KAZNOVALI. Je umestno opozoriti na slabo stanje cest tako v krajevnih skupnostih, občinah in nazadnje v celi državi.Ker pa se je vedno najbolj priročno spravljati na tiste kateri najmanj pripomorejo k prometnemu kaosu so sedaj na vrsti kolesarji.Za kolesarji pešci potem motoristi in na koncu avtomobilisti, nikdar pa vodilni tisti ki odločajo o tem kakšne ceste imamo.Policija pa kot policija vedno v vlogi branilcev vladajočih in nikoli v vlogi branujočih malih ljudi.Recimo če pišem o konkretnih primerih ko vladajoči možje v krajevni skupnosti Lipovci odločijo seveda pod pretvezo ni denarja da ne bodo popravljali lukenj na cesti. Tistih lukenj katere so nastale z neustrezno gradnjo kanalizacije ter ostale infrastrukture.To je samo eden primer primerov kako se ne bi smelo delati oziroma kako je vlaajočim malo mar za poškodbe ljudi in tuje stvari. Policija pa kot nemi opazovalec opazuje zapisuje ukrepa pa ko je mogoče za koga prekasno seveda pa takrat ni kriva slaba cesta ampak alkohol, nepazljivost neprilagojena hitrost itd.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.05.2014 ob 20:49 poli gost

      Glejte, cist enostavno. Ce vidis ka te ustavlja, pritisni na pedala pa njemi vujdi. Biciklon zaenkrat se nej trbej registerske. :)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.05.2014 ob 21:25 gost-voznik-kolesar-pešec gost

      včista prav je kazniti kelko se li da ovači policaji nedo meli za avtoje tankati ges neman problema z policajami držin se predpisov pa nega nevole kolesaran pa pešcan šteri se nedržijo predisov promata bi mogli izpite vkraj zeti za avto ali motor ka se te z motornim vozilon gli tak obnaša kak z biciklinon enomi to napraviti pa te vidli kakši red se napravi v enom mesci

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.05.2014 ob 21:54 biciklist gost

      Reda se moramo držati vsi udeleženci v cestnem prometu, drugače bo v prometu velik kaos. To, pa da se eni policisti obnašajo kot mali bogovi, pa je tudi res in bi jih morali policijski starešine vzeti pod drobnogled, vendar take rabijo, ker drugače ne bo ukrepov in bodo na kolegiju okarani od vodstva !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.05.2014 ob 22:58 biciklin gost

      Problem je, ka policaji delajo na normo. Ne ide se za varnost kak ščejo tou pokazati. Ide se za kasejraje. Zaj do meli 2 kedna bicikline, te pa se pa na koga drügoga spravijo. Ovi den sta stala na Hoferovon parkplaci pa stavlala poštene lidi ki so pelali skous rondo. Eden pa je parkejral na OMV pa javlal. Med drüjgo pa trećo popoudne da je največ lidi ka idejo z dela. Policajka je gor stavlala, policaj se pa delo šejfa v avtoji pa kapo đau na faco ka ga nebi vidli štou je. Normo pač trbej spuniti. Če bi rejsan delali več za varnsot nega nevoule. Tou ka se pa zaj godi pa sakši vijdi ka se dela na normo ka se puni proračun. S takšin delon de policija šče bole mejla čarno piko in slab glas med lidmi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.05.2014 ob 10:18 brez veze gost

      gost - biciklin,se strinjam z tabo.Je pa včeraj bila fora,kda mi je poštar zvonil ,da imam priporočeno pošiljko.Ko sem jo prevzel in odprl sem se moral nasmejat,saj ko so me prejšni teden ustavili na kolesu in popisali so pozabili napisat hišno številko.Zato so sedaj priporočeno poslali dopis da je sedaj šele veljaven zapisnik haha nemoreš verjet zahtevajo osebni dukoment vse popišejo a kaj ,če le na pol ;-) verjetno bo kar nekaj vicev držalo glede policajev :-)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.05.2014 ob 11:40 pravni postopek gost

      Gost, brez veze, takoj se pritoži. Napiši, da so policisti tako malomarno opravljali svoje delo, da so pozabili določene elemente in so naknadno urejali zadeve. Zato obstaja UPRAVIČEN DVOM v ugotavljanje prekrška. Sam sem nekoč na tak način uspel, ker je dobro plačan organ naredil v zapisniku 2 hudi napaki in sem sodnici za prekrške povedal, da glede na napake, dvomim v strokovno ugotovitev prekrška. Sodnica je mojim argumentom verjela. Seveda sodniki vedo, da so potrebni pravilni podatki, ker drugače zadeve padejo. Pravniki - sodniki drugače gledajo na stvari, kot gojenci iz Tacna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.05.2014 ob 12:49 brez veze gost

      gost - pravni postopek,sem na to že tudi pomislil,vendar se mi neda z tem ukvarjat in hodit po sodišču naj imajo teh 20€ če si bodo od tega kaj opomgoli,bom pa dal na lokalni radijo( kje pa vas čevelj žuli )ker me zanima odgovor na take postopke.Nič ne rečem res sem imel telefon v roki vendar z nikomer nisem govoril,to sem jima tudi dopevdoval da lahko pogledata telefon seveda nista hotela in zatrjevala da sta videla da sem se 20m peljal in telefoniral.(proti vetru scati je malo teško).Lahko bi zahteval pregled telefona in podobno vendar bi se to vse skup vleklo in še stalo.Bolj bode v oči,to da nimajo za vse enakih meril,kot sem že napisal istiva dva policaja sta stala ko sem prečkal cesto in šel na kolesarsko (stara ekonomska)a kontra se je pripeljala neka ženska in ni dosti manjkalo da udari v mene,vse to sta videla pa nič,za eno uro pa me ustavita zaradi prej omenjenega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.07.2014 ob 17:13 Cuzeki gost

      V službo sem se vozil s kolesom 15 let,to je lokacija Bakovci M.Sobota.Nekega jutra ko sem se peljal v službo me je ustavil policist pri Pomgradu,zato ker nisem imel luči.Ker je bil zelo prijazen me je samo Opomnil,in seveda sem v prihodnje spoštoval njegovo opozorilo.Nekaj mesecev kasneje sem se peljal po lendavski ulici,mimo merkatorja proti krožnemu prometu,seveda po kolesarski stezi,nakar so me ustavili policisti oz BUTALCI,in me okrcali zakaj se vozim po levi strani kolesarske in ne po desni strani preg vozišča.In me zato GLUPOST kaznovali z 20evri.Seveda ker si ni dal nič dopovedat mojega mnenja sem mu rekel da za take GLUPOSTI jim več sploh NEBOM ustavljal.Ampak jim bom POBRISAL.Tako da komaj že čakam naslednjič takega snidenja,pa se bomo šli LOVIT.Če pa me slučajno ujamete nakar bolj dvomim v to Vam rade volje zahasek plačam ta svoj NIČVREDEN prekršek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.