https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Francoz prekmurskih korenin okrepil slovensko ragbi reprezentanco

07.05.2014 ob 12:00  

Po okrepitvi petih bratov iz Anglije je slovensko reprezentanco ragbija okrepil tudi Francoz, katerega predniki so bili Prekmurci.


Slovenska ragbijska reprezentanca je za konec evropskega pokala narodov v skupini 2C morala priznati premoč Avstrijcev. Izbranci slovenske ragbijske reprezentance, ki jo vodi urugvajski strokovnjak Emmanuel Meyer, so ciklus evropskega pokala narodov zaključili s porazom proti Avstijcem. Poraz ni bil usoden za našo izbrano vrsto, saj so si fantje obstanek v skupini priigrali že pred mesecem dni, ko so v Ljubljani premagali Bolgare. Takrat je slovenskim izbrancem pomagala peterica bratov Skofič iz Anglije, potem ko so se nastopu v Avstriji odpovedali iz zdravstvenih in študijskih razlogov, pa se bodo bratje slovenski reprezentanci znova pridružili jeseni.

22-letni prekmurski Francoz v pomoč slovenski izbrani vrsti

V dresu slovenske reprezentance se je v Avstriji prvič predstavil tudi 22-letni Francoz Guillaume Delmas. Francoz, ki prihaja iz vasice Aste po Pireneji, ragbi trenira že od mladih nog. Da se je lahko pridružil slovenski reprezentanci, pa so pripomogle njegove slovenske korenine. Njegova pokojna babica, ki je bila po rodu Prekmurka, se je v Francijo preselila iz Murske Sobote, poroča Siol.net.

Foto: siol.net

22-letnik si svoj kruh služi kot gradbeni inženir v enem izmed največjih gradbenih podjetij po svetu, ragbi pa igra na amaterski ravni. Delmas je idejo, da bi zaigral za slovensko reprezentanco, dobil po pogovoru s Francozom, ki zaradi svojih korenin brani barve Avstrije. »Prekmurec« je konec lanskega leta stopil v kontakt s slovensko krovno zvezo, po dogovorih pa se je na zadnji tekmi že predstavil javnosti.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2014 ob 13:58 blabla gost

      Dragi Pomurec. Pod to novico (link: http://www.pomurec.com/vsebina/23618/Lista_NSi_in_SLS_v_Murski_Soboti:_Vec_ljudi_zaposliti_v_gospodarstvu,_manj_v_javnem_sektorju ) se je včeraj nabralo vsaj 10 komentarjev, ki niso bili ravno pozitivni za NSi, SLS in na splošno sedanje politike. Negativni komentarji so imeli po 30 všečkov. Danes ste vse komentarje izbrisali. Dobrohotni nasvet: če se mislite iti tovrstno politično cenzuro, raje zaprite svoj medij! Živimo v svobodni državi, kjer lahko svobodno izražamo svoja politična in druga mnenja. Komentarji niso bili žaljivi. Velik minus za vaš portal!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2014 ob 16:01 ... gost

      na ton portale je tak, ka tisto, ka se njin ne vijde enostavno zbrišejo pa onemogočijo komenteranje... Vsaj tak je pri vseh zadevaj v zvezi z Celecon pa RIS-on.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2014 ob 19:31 Chico gost

      DAJ PROSIM VAS NE MEŠAJTE POLITIKE IN ŠPORTA KOMENTATORI. ITE DRUGAN ODAVAT VAŠO POLITIČNO SRANJE. ZNA SE KA JE PAČ POMUREC BOLE DESNA OPCIJA, ZATO LEVIČARJI NE SERITE. NAJDITE SI DRUGE MEDIJE ZA SVOJE SRANJE. NAPRAVITE POZITIVEN POMUREC, ČE GA ZNATE. TEMA TOGA JE ŠPORT OZIROMA RAGBY. BRAVO FRANCOSKI PREKMUREC, MOGOČE PA ZNA KAJ PO NAŠE.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.