https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Nika Zorjan drevi na evrovizijskem odru

08.05.2014 ob 9:00  

Na današnjem polfinalnem izboru za pesem Evrovizije, ki se letos odvija na Danskem, bomo stiskali pesti za slovensko predstavnico Tinkaro Kovač, ki ji bo kot spremljevalna pevka na odru družbo delala tudi Pomurka Nika Zorjan.


Tinkara Kovač se bo Evropi na odru koebenhavnske arene B&W Hallerne predstavila s pesmijo Spet/Roudn and Round. Tinkaro bomo nocoj videli v obleki, ki simbolizira peščeno uro, kamenčki, s katerimi je posuta obleka, pa predstavlja pesek – čas, ki se izteka, in svet, ki se vrti. S flavto, na katero sicer v pesmi igra slovenska predstavnica, a na odru nocoj nanjo ne bo mogla zaigrati, bo proti koncu skladbe, kjer pesem govori o prerodu, »razbila« modrino okoli sebe in jo »spremenila« v zlato.

Na odru jo bodo spremljali le vokalisti, in sicer Nika Zorjan, Lea Sirk, Manca Špik in Raay. Za eno od desetih vstopnic, ki vodijo v finale, se bodo poleg naše pesmi nocoj ob 21. uri potegovali še predstavniki Avstrije, Belorusije, Makedonije, Finske, Gruzije, Grčije, Irske, Izraela, Litve, Malte, Norveške, Poljske, Romunije in Švice.

Iz prvega polfinalnega izbora, ki se je odvijal v torek, pa so si nastop na sobotnem finalnem večeru pripeli predstavniki Armenije, Azarbajdžana, Madžarske, Islandije, Črne gore, Rusije, San Marina, Švedske, Nizozemske in Ukrajine, prosti vstop na finalni nastop pa imajo predstavniki Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije in gostitelji Danci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2014 ob 12:24 Chicholina gost

      Pomurci smo lahko veseli, da se Nika prebija v slovensko glasbeno "elito". Sem pa mnenja, da bomo Slovenci še enkrat spoznali, da nam bo Evrovizija spet pokazala, da tja ne sodimo. Točke se bodo spet delile sosed-sosedu, prijatelj-prijatelju, Rusi-Rusom, Nemci-Turkom, Avstrijci-Nemcem, ... Slovani-Slovanom. No ja, živi bili, pa videli.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2014 ob 13:27 Zapoj gost

      Nika zazgi naj vsi vedo, da imamo tudi v Prekmurju krasen vokal pa tudi lepotic ne manjka.Srcno upam,da pridemo v finale.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2014 ob 13:42 ms gost

      Zapoj---------- prijdemo ja kak sakše leto tak de leto 100% domov in dobro je tak .Končno pa naj se troši in užijvle dokeč država da

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.05.2014 ob 6:53 Chico gost

      Prišli smo v FINALE. BRAVO MALA SLOVENIJA.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2014 ob 7:49 gost gost

      Meni je nej jasno ka se je lejko Tinkara, kera sodi med najboljše slovenske glasbene izvajalce, znajšla v družbi diletantskih in nekvalitetnih štanca izvajalcov kak so Raay, Nika Zorjan in podobni. Ka rejsan pri nas nemamo boljših pevcov keri bi ji bili spremljevalni vokal?

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2014 ob 8:46 Zapoj gost

      ms- pa nej tak kak si pravo. Gremo dalje 3x hura. Negativne misli niso dobre.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.05.2014 ob 8:54 NIKA gost

      Moramo gledati naprej in imeti voljo pa enkrat grata. Dobro se vraca z dobrim in vstrajnost je enkrat poplacana. To se je zgodilo nam Slovencem. Dvignimo glave in gremo naprej Slovenija ! BRAVOooooo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.05.2014 ob 9:50 Chicholina gost

      "gost", malo si pretero s svojo izjavo. Ocenjevati tako na glas, da noben nima pojma o petju, je "neumna". Tu boš moral pokazati svoje reference o ocenjevanju.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.05.2014 ob 10:31 gost gost

      "...diletantskih in nekvalitetnih štanca izvajalcov kak so Raay, Nika Zorjan in podobni." Nigi nejsan napiso ka nemajo pojma o petju, sicer bi tou lejko pri bar eneon od omenjenih brez slabe vesti napijso, ampak je kritika šla na nekvalitetno glasbo kero delajo in izvajajo. Raay je v slovenskih popularno glasbenih vodah znani kak eden najslabših producentov na sploh. Ali dečko ma pač dobre veze pa se vseposejdi cuj uštuli. In tisti ka svojo karijero gradi na njegovoj glasbi in z njegovo pomočjo dale od raznih tretjerazrednih domačih festivalov, glasbenih oddaj šund glasbe in evrovizije (kera je že dugo časa več nej na seznami prestižnih festivalov) nema glih nekši viskih ciljev. Eno je zabava za sirke množice in nastopi po trgovskih centrih pa veselicah, drugo je pa izvajanje kvalitetne glasbe, ki je cenjena pri glasbenih kritikih in pri občinstvu, kero ne kaple na tuc tuc sample ritme in delanje glasbene podlage po enoj in istoj šabloni kak je dela Raay. Nika je kar solidna pevka ali takšni kvazi producenti delajo pevcon samo škodo na dugi rok. Etiketa šund pevca ti ostane za vedno.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.05.2014 ob 10:45 Raay gost

      Gost- je Raay pac eden tistih sreckovicev, ki mu grata pa za to ne rabi veliko narediti. Taki se rodijo z tako sreco in jih spremlja do konca zivljenja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.05.2014 ob 10:53 gost gost

      odvisno iz kateroga zornoga kota gledaš. :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2014 ob 11:15 Gost gost

      Na Evroviziji je že davno pred začetkom zmagala naša Micka Miša Molk. Mi smo ji, preko RTV naročnine, plačali obisk Danske, kjer je, verjetno, srečala svojega (nekdanjega) ljubimca. Siromak danski http://novice.full.stage.delo.si/bulvar/domaci-trac/misa-molk-priznala-spim-z-novim

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. bono1
      09.05.2014 ob 12:06 bono1

      gost - gost Meni se zdi, da si ti zelo, zelo užaljena oseba in ne preneseš uspeha drugih, ker pač tebi ni uspelo to se da razbrati iz tvojega pisanja nažalost pač obstajajo tudi taki ljudje pa kaj moramo, saj ti bo mogoče kdaj tudi kaj uspelo......... Raje vsi skupaj navijajmo za naše predstavnike na ESC in držimo pesti za njih, faušijo pa vsaj enkrat pustimo ob strani. Če že Raay - ja večina v Sloveniji kritizira je pa dokazal v Evropi, da je dober avtor in da dela dobre pesmi za svoje izvajalke in izvajalce.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.05.2014 ob 12:58 gost gost

      bono1 vejpa tak je prav, tisti ka se van tej šund vidi pač navijate za njega in mejte nastop Nike kak spremljevalnoga vokala za nekši oh in sploh uspeh. Saj van so takšne stvari tudi namenjene. Za širše množice brez nekših potreb po razumevanji kvalitete glasbe. Glavno ka se lepou čuje pa ka izvajalci čim bole kičasto izgledajo. In za takšne je evrovizija itak vrhunec. Samo nej mi nekše ekstaze doživljati gda slučajno što iz prekmurja pride na takšno šund prireditev. bono1 za tebe tak znamo ka je Nika s tebov familijarno povezana zato ti nej trbej tak na vse pretege zagovarajti njo pa toga Raaya. Pa za mene se ti ne sekiraj, nikomi san nej nevoščeni, ges man čista zadovoljive uspehe na svojon področji.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.05.2014 ob 21:05 bono1 gost

      gost - gost Glede gazbe bi se midva lahko na dolgo in široko pogovarjala...( kaj ti veš kakšno glazbo jaz vse poslušam, tako, da ne mislit, da si samo ti oh in oh in dat vse v isti koš ). Jaz tule samo pozdravljam uspeh naših, da je tudi Sloveniji uspelo pritI v finale, čeprav ni bilo naših nekdanjih bratskih republik, le kdo je torej glasoval za naše??? Se pravi tujci, ki so opazili, da imamo dober komad. Če pa je zraven še kdo iz naših krajev pa še toliko lepše. ESC je pa pač takšen šov kot je pa to bilo komu všeč ali pa ne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.05.2014 ob 11:34 Chicholina gost

      Za prvi komentar sem dobil 6 minusov.(???) Realnost je tu. In to se dogaja celi čas. Evrovizijo pustimo pri miru in ena skrb manj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.