https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Podpišite kazensko ovadbo proti političnim funkcionarjem odgovornim za stanje v državi

08.05.2014 ob 14:00  

Skupina Kazenska ovadba je zadnjih devet mesecev vlagala opozorila in zahteve zaradi kršitev  zakonov in Ustave na naslove najvišjih organov oblasti. Zdaj pa javnost pozivajo, da se jim pridruži pri vseslovenski akciji podpisovanja ovadbe proti elitam, ki so odgovorne za stanje v državi. Ovadba bo prvič v živo predstavljena na Antifašističnem maršu, ki se bo odvijal jutri v Ljubljani in Mariboru.


Iz skupine Kazenska ovadba opozarjajo na stanje v naši državi: »Politika povečuje obremenitve, do onemoglosti pritiska na vse, ki opravljajo svobodne poklice, na samozaposlene, na tiste, ki so najbolj na robu, ki nimajo moči, da bi se uprli. Krotijo sivo ekonomijo, vrtičkarje, sosedsko pomoč, vse tisto kar marsikomu pomeni zadnjo možnost za preživetje, hkrati pa dovolijo, da jim mimo vseh nadzornih mehanizmov pred očmi v davčne oaze odteka rezultat našega dela, dela preteklih in prihodnjih generacij.

Država se tako utaplja v dolgovovih, javni sistemi razpadajo, politiki pa se ukvarjajo sami s sabo, kupčkajo in se igrajo z našo usodo. Najvišji predstavniki države so pravnomočno obsojeni za korupcijska dejanja, spet drugi so obtoženi korupcijskih dejanj. Politika to sramoto dopušča, sprejema, se spreneveda. Politika zavrača sodbe sodišč, zavrača uradne podatke, ki kažejo na visoko stopnjo korupcije v državni upravi in državnih podjetjih, zavrača oceno ljudi, da živimo v mafijski državi.

Politika je pripravljena sklepati zavezništva in se pogovarjati o programskih izhodiščih z nekom, ki je pravnomočno obsojen koruptivnega dejanja kot predsednik vlade v tej državi. Politika je pripravljena za predsednika stranke sprejeti nekoga, ki je obtožen vrste kaznivih dejanj in za katerega je Komisija za preprečevanje korupcije dokončno ugotovila sistematično in večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah oz. povečanju finančnih sredstev na bančnih računih.

Na osnovi teh in vrste drugih krivic s katerimi se vsak izmed nas dnevno sooča, pozivamo vsakogar, ki se bodisi čuti žrtev te politike in vsakogar, ki ne more brez slabe vesti mimo lačnih,  obubožanih, ponižanih sodržavljanov, da podpiše in kot oškodovanec vloži kazensko ovadbo zoper državne funkcionarje, ki so v zadnjih desetih letih zasedali položaje predsednika države, predsednika vlade, ministrov ter predsednika, namestnikov in poslancev državnega zbora.«


Za stanje v državi je po besedah aktivistov iz Kazenske ovadbe torej kriva elita državnih funkcionarjev. Zato so sestavili ovadbo, s katero želijo ukrepati proti državnim organom: »Ovadba določno našteva določbe Ustave republike Slovenije, ki jih je omenjena elita kršila brez slabe vesti. A zdaj ko je enkrat mera polna, ljudstvo sme in mora vzeti stvari v svoje roke. Vse tri veje oblasti, so se večkrat v tem času izkazale kot dobro utečen stroj, ki je deloval usklajeno, če omenimo samo »prijatelje v stečaju« ali milijardno preplačan »avtocestni križ« in druge nikoli raziskane zgodbe. Tudi mati vseh afer, prodaja orožja,  ni videlo sodnega epiloga. Zadnji dogodki pa nam vlivajo upanje, da bo morda sodna veja skupaj z represivnim aparatom končno opravila svoje delo in se namesto z vstajništvom, ki je dokazalo svoje rodoljubje in odgovornost do te države, pozabavalo s krivci in vrnilo državo na pravo pot!«

Ovadbo si lahko preberete, natisnete, podpišete in pošljete na označeni naslov ali na Skupino SKO, ki  bo poskrbela, da pride na pravo mesto. Podobno ovadbo podajajo Italijani zoper svoje organe oblasti zaradi porasta samomorov iz obupa zaradi revščine, pa Švedi zaradi onesnaževanja zraka…

Obrazložitev kazenske ovadbe, ki jo je pripravila SKO - Skupina kazenska ovadba, bo prebrana 9. maja 2014 ob Antifašističnem maršu s pričetkom ob 18. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani oziroma na Sodni ulici v Mariboru. Besedilo kazenske ovadbe bo posredovano tudi na druga prizorišča Antifašističnega marša, ki bo istočasno potekal v mestih bivše Jugoslavije, kjer fašizem in neoliberalizem na enak način obvladujeta politiko in državo.

 

Kazensko ovadbo dobite v priponki:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    08.05.2014 ob 14:31 ovadba gost

    dokler bodo sami častili eno izmed oblik diktature, represij in zatiranja človekovih pravic so brez vrednosti in gre le še za eno politično zavajanje.

    5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    08.05.2014 ob 14:46 - gost

    kakšne so pa posledice za podpisnika? kaj mislite da ne bo doživel represije v tej naši skorumpirani državi?

    4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    08.05.2014 ob 14:46 Snops gost

    Eh, bejžte no. Nemate za burek.

    0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    08.05.2014 ob 14:49 - gost

    kakšne so pa pravne posledice, če boš dal ovadbo? tega pa niste povedali. boš pričal na sodišču kot žrtev, ali te lahko obdolžijo krive ovadbe če ne pride do procesa ali kaj...???

    2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    08.05.2014 ob 14:50 Snos gost

    Če bi nas takšni bedaki vodili, kak so pobudniki tej akcije, bi geli travo. Takšne simplistične ideje lejko namreč sproducera samo um, keri ne razme kompleksnosti in širine dotičnoga problema.

    2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    08.05.2014 ob 19:14 KLIPAN gost

    Vi le verjemite tem, ki so nas spravili v to sranje še 20 let. Če pa se nekdo upre temu, da smo iz dneva v dan večji reveži in hlapci, pa je za vas že čuden. Kdo nas je spravo v toto sranje- toti iz te iniciative ali sedanji politiki? Kdo je pokradno miljone, kdo je zapravo tovarne, zapufal državo??? Pobudniki akcije ali slovenski politiki, desni in levi??? Pa vi ste resen nej vredni, ka po toti zemlji hodite, smejite se iz ljudi, ki hočejo nekaj narediti in so do sedaj nej vkrali nič, podpirate pa lopove in barabe. Upam, da še bo samo slabše, ampak te ne jamrajte več.

    14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    08.05.2014 ob 21:59 gost gost

    glede na to ka je narod v sloveniji zarukani bi verjetno trenutno največ podpisnikov doubli peticiji ge bi podpišavali ka se janša oprosti na sodišči pa ka se jankoviči sploj ne začne souditi. te pa oba združno na volitve pa dale hojladriha po državnon premoženji. KLIPAN ma čista prav. upan ka de še slabše v toj državi, ka eni si ne zaslužite ka bi van bilo dobro glede na to kak ste zarukani.

    5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    09.05.2014 ob 7:37 Snops gost

    gost, dejansko je problem v takšnih, kot sta ti in KLIPAN, ki verjamejo, da je problem prvenstveno samo v neki osebi, in ne v politični in ekonomski usmeritvi države. In, ja, v večini ste (vendar biti del črede ni ravno nekaj, na kar moraš biti ponosen). Z drugimi besedami to pomeni, da nimate izdelane realne predstave o ekonomiji, in o tem, kakšna bi naj ta usmeritev bila, ali pa je utopično-socialistična (se pravi tista, ki jo je vsaka normalna država opustila, s čimer so dobili ekonomski zagon, zaradi katerega nas bodo zdaj prehiteli po desni oz. so nas prehiteli že zdavnaj). Iz tega razloga si želite nekih novih obrazov, ki vam bodo govorili neke splošne stvari, ki jih hočete slišati (rabimo delovna mesta, socialno državo in podobne bučke), in v katere boste imeli VERO, ne pa tistih, ki bodo predstavili na zahodu splošno sprejetih načelih temelječ ekonomski načrt.

    1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
    09.05.2014 ob 8:33 stojan gost

    Čestitam! Podpišem. Stojan

    7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
    09.05.2014 ob 8:45 ZOJA gost

    žalostno toda resnično če se što pojavi s parolo prejšnjega sistema ni vreden nič ,boljši so tisti ki častijo izdajalce v tej naši preljubi sloveniji. Ta demokracija ki je pripeljala to državo na konec prepada pa bi nam rada kar naprej vladala je najboljša vzemite delavcem vse saj oni ne rabijo živeti njihovo je da delajo za zajamčeno plačo po 14 ur na dan.TA MNJŠINA KI SE HOČE UPRETI TEMU PA JE TAKOJ DIKTATURA IZ PREJŠNJEGA SISTEMA KJER SO LJUDJE SE MED SEBOJ SPOŠTOVALI HODILI Z VESELJEM DELAT IMELI NEKO PRIHODNOST ...DANES PA VLADA V EVROPI SAMO GNILI KAPITAL KI ŠE NAJLEPŠE ODRAŽA TO V NEMČIJI KJER HITLER NI MOGEL POKORITI EVROPE Z OROŽJEM JO ZDAJ ANGELA Z DENARJEM. NE SPLAČA SE PISATI VEČ KER SMO SLOVENCI NAROD HLAPCEV IN TO BOMO TUDI OSTALI... SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU KI SI TO ZASLUŽI

    4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
    09.05.2014 ob 10:13 Bronhi7 gost

    Podpiram in bom podpisal.

    7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
    09.05.2014 ob 10:36 gost gost

    Snops če me že more nešče lagati se te naj bar sakše telko časa menjajo obrazi. nekak se lepše počutin ka me sakša štiri lejta drugi laže pa mi kradne. neman rad ka me 20 let lažejo pa kradnejo eni in isti. tebi očitno tou ful paše.

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
    09.05.2014 ob 10:54 MajdaDreo gost

    Sem popolnoma proti vsakršni korupciji, nepotizmu in klientelizmu; ter tudi proti zlorabi položaja in malomarnemu delu posameznikov, ki so izvoljeni na javne funkcije. VSAK od njih je osebno odgovoren za ekonomski PROPAD naše skupne domovine! Davkoplačevalci smo jim zaupali mandate, za katere so bili vsi od njih nadpovprečno finančno nagrajevani, pa če so bili po osebni usmeritvi "levi ali desni". V vsakem primeru so OBOJI dolžni delo opravljati v dobro VSEH državljanov RS!!! Podpisala in podala sem že obe kazenski ovadbi. Tako zoper tajkune, kakor sedaj zoper državne uradnike, ki so tajkunom soomogočili krajo skupnega državnega premoženja v (pavšalno) ocenjeni višini 15.000.000.000,00 EUR (15 milijard EUR). Zavedam se, da s svojim podpisom na kazenski ovadbi počnem DOBRO ne le sebi in svojim otrokom, temveč tudi Butalcem, ki esencialnega pomena teh ovadb niti razumejo ne. Ker če bi razumeli, gornjih navedb v tem članku ne bi bilo. Več kot 10.000 letno človeško zgodovino so pisali ljudje z VIZIJO, nikoli pa ne intelektualno manj obdarjeni skeptiki. če bi se ljudje z vizijo ozirali na mnenja reakcionarjev, potem bi vrsta homo sapiens še danes visela na drevesih in pojma ne bi imela niti, kaj je – ogenj.

    4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
    09.05.2014 ob 12:39 Snops gost

    Glavnina težav izvira iz strukturnih težav Slovenije in neizvedene privatizacije (iskanje nekih grešnih kozlov in lopovov pa je samo predstava za rajo). In ker so stranke uresničevale svoj ekonomski načrt, kot so ga zapisale v programe, ljudje so pa to izvolili, je krivda na strani volivcev. Aja, ne, ne boš šlo, kajne? Drugi so krivi...

    1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
    09.05.2014 ob 15:04 sds gost

    Snops ka te je Janša plačo ka tak brezvezno nakladaš nekaj v koj se absulutno ne razmiš ka tveziš o strukturaj in ekonomskon načrti če veze nemaš ka je tao vsa čast KLIPAN-u in ZOJU pa še enkrat za vselej ten domobrancon in vsen ,ki so bili na oblasti v 20 letih SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU

    4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
    09.05.2014 ob 19:39 janševič gost

    Snops ka si tij tudi ceker pouleg držo gda se je kradnolo ka zdaj ščejš krivdo na volice prevaliti? Najboukše ka do zdaj strankarski lopovi gda do na sodiščaj vsi meli isti izgovor, ge san nej kriv ka san kradno, krivi so volilci keri so me izvolili in mi omogočili ka san lejko kradno. Pa ka si tij naouri malo kakšne pijšeš. Što te plača?

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.