https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Arso opozarja: Močan veter ogroža tudi človeška življenja

15.05.2014 ob 11:30  

Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi pričakovanega viharnega vetra predvsem v severnem delu Slovenije od danes zvečer do petka sredi dneva razglasila rdeči alarm, najvišjo stopnjo vremenske ogroženosti. Za Pomurje razglašen oranžni alarm.


Po napovedih Arsa lahko sunki vetra dosežejo tudi hitrost okoli 100 kilometrov na uro, močan veter pa naj bi predvidoma pojenjal v petek sredi dneva.

Do petka sredi dneva bo pihal okrepljen severni veter, predvsem v hribovitem svetu in pod Karavankami, v zgornjem Posočju, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo v sunkih presegel hitrost 80 kilometrov na uro.

Foto: meteo.si

Zato je Arso izdal rdeči alarm za območje severozahodne Slovenije, poleg tega pa tudi oranžni alarm za območja severovzhodne, jugovzhodne in osrednje Slovenije. Rdeči alarm opozarja na možne zelo burne meteorološke pojave ter na možnost nastaneka večjih gmotnih škod in nesreč na širšem območju, pri čemer so lahko ogrožena tudi človeška življenja.

Ob tem na Arsu svetujejo, naj se ljudje čim pogosteje seznanjajo s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Ljudje naj brezpogojno upoštevajo uradne ukaze in priporočila ter naj bodo pripravljeni na izredne ukrepe, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2014 ob 12:31 smrkci gost

      Dobro da bo veter,da nebo političnih strank v Prekmurje po glasove.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.