https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenski vojak rešil dojenčka, a hvalijo se Avstrijci

28.05.2014 ob 2:15  

Po poplavah v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, je svetovne medije obšel videoposnetek slovenskih vojakov, kako iz poplavljene hiše rešujejo dojenčka. Fotografijo slovenskega vojaka, ki je prepoznaven po slovenskem grbu na svoji uniformi, pa so v preteklih dneh pri poročanju o junaštvu svojih reševalcev s pridom uporabili tudi avstrijski mediji.


Slovenija je bila med prvimi državami, ki so v preteklih dneh na poplavljena območja v Srbijo in BiH poslale pomoč. Slovenska vojska je na poplavljena območja poslala tudi ekipo s helikopterjem Bell 412, ki je pomagala predvsem pri evakuiranju ljudi iz poplavljenih zgradb in pri prevozu nujnih sredstev. Na stotine odraslih, otrok in dojenčkov je bilo v preteklih dneh s helikopterjem Slovenske vojske prepeljanih na varno, fotografije junakov, ki so pomagali pri reševanju, pa so preplavile svetovne medije.

V zadnjih dneh smo na naslovnicah avstrijskih časopisov zasledili fotografijo slovenskih vojakov med reševanjem dojenčka, pri tem pa avstrijski mediji požrtvovalnost svojih reševalcev »dokazujejo« s fotografijami slovenskih vojakov.

Objavljamo fotografije dveh naslovnic avstrijskih časnikov, in sicer Kurier in Salzburger Nachrichten, ki sta 22. maja objavila fotografijo, na kateri slovenski vojak, kar dokazuje slovenski grb na njegovi uniformi, v helikopter dviguje dojenčka:

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2014 ob 9:08 7 gost

      avstrijci pač

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2014 ob 9:15 joca gost

      to bi bole od kakšnih hrvatov pričakovali :)

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2014 ob 11:04 - gost

      zbombardirajmo jih s pritožbami. naši fantje so heroji, oni si pa pripišejo zasluge!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2014 ob 13:38 das gost

      erjavec se ne bo nič oglasil zdaj?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2014 ob 13:41 - gost

      torej, kot že rečeno sem kontaktirala oba časopisa, tole je odgovor z Kurier časopisa: "Die Rückmeldung aus der Redaktion: "Dieses AP-Foto, dessen Fotocredit korrekt wiedergegeben wurde, ist ein Symbolfoto für Hilfseinsätze ich den betroffenen Hochwassergebieten. In der Bildunterschrift wurde nicht behauptet, dass es sich dabei um einen österreichischen Soldaten handelt – auch wenn der Titel diesbezüglich missverständlich interpretiert werden kann. Keinesfalls sollte dieser Kurzbericht den Einsatz des slowenischen Heeres schmälern oder diesen für das österreichische Bundesheer vereinnahmen. Sollte dieser Eindruck entstanden sein, bitten wir um Verzeihung." Herzlichen Gruß KURIER Team"

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.05.2014 ob 10:16 as gost

      ?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.