https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Aha Mura: Delavcem odpovedne pogodbe v četrtek

27.05.2014 ob 8:15  

Po petkovi odločitvi  sodišča o stečaju Aha Mure je stečajni upravitelj Stevo Radovanović obiskal murskosoboško tekstilno podjetje. Kot je napovedal, bo odločitve sprejemal, ko bo analiziral razmere, odpovedi pogodb o zaposlitvi pa bodo vsi delavci dobili v četrtek.


Dela iz obstoječih naročil v Muri naj bi bilo po besedah Radovanovića za dva do tri tedne, kako bo naprej, pa noče napovedovati, saj je to odvisno od kupcev. O ukrepih se mora stečajni upravitelj odločiti v mesecu dni, podlage za ukrepe pa morajo biti realne, poročajo Finance.

Radovanović se je sestal tudi s predsednico sindikata in predsednikom sveta delavcev, kjer je beseda tekla predvsem o nadaljevanju dela, o možnostih za ohranitev proizvodnje in pravicah delavcev. Po besedah stečajnega upravitelja bo v odpovednem roku določeno število delavcev zadržal za dokončanje najnujnejših poslov. Če v tem času dela ne bodo končali, pa bo z nekaterimi delavci sklenil pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2014 ob 9:58 daleč je Ljubljana gost

      Kje je zdaj "zaščitnik" slovenskega delavca Semolič?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2014 ob 11:12 smrkci gost

      Zopet so delavci krivi,če je Mura šla v stečaj potem nimajo kaj več delati v tovarni,ker delajo zastonj.Glede zakona pa tako,ta banda prekleta,ki je to se skupaj skuhala,nima pravice da delavcem pove da morajo delati,ker ta banda najbolj krši zakone.Delavci odprite oči in si dobro poglejte prizor iz prvega stečaja Mure,nihče še ni dobil odpravnine niti zaostalih plač in regresa in vi tudi ne boste dobili nič,ker vam ta banda politična in tajkunska,laže,kot nam lažejo že 23 let.Jaz,kot prejšnji delavec Mure vem,kako vam lažejo in tudi na zavodu za zaposlovanje vam bodo lagali, itak je to podaljšana roka politike in tajkunov.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2014 ob 13:23 888 gost

      Mure ni vec in dela tudi nej- katastrofa za Prekmurje.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2014 ob 14:08 ss gost

      Zakaj pa se stečajni upravitelj pogovarja v polomljeni slovenščini? Kaj nas res hočejo posrbiti, zalostno res žalostno!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2014 ob 14:10 zz gost

      Lenuhi...........

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. REALIST
      29.05.2014 ob 11:56 REALIST

      Je mogoče kdo kaj pobaral sindikalista, ki je lobiral za prihod Lukančičeve? Kako je kaj z njim? Koliko mi je znano ni več v Muri, ali se motim?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.06.2014 ob 10:24 - 55555 gost

      To te buje vse komentarje ste doj zbrisali pri-400 delavcev AhA Mure bo se delalo.......... Tudi vas negdo ustrahuje in celo grozi z otpovedjo- geli. Resnica boli in se kako je to res.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.