https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Štefanec dobil nova pomočnika

28.05.2014 ob 13:25  

Predsednik republike Borut Pahor je za nova namestnika predsednika KPK Borisa Štefaneca, sicer Prekmurca, imenoval doktorja ekonomskih znanosti Igorja Lambergerja ter filozofinjo in pedagoginjo Almo Maruško Sedlar.


Pahor je izrazil prepričanje, da Slovenija danes dobiva senat KPK, ki bo izpolnil pričakovanja ljudi glede pregona korupcije. Nov postopek izbire kandidatov za oba namestnika je bilo treba izvesti, ker sta se nedavno imenovana namestnika Jurij Ferme in Darko Stare, ki sta bila imenovana skupaj s Štefanecem, funkciji odpovedala, še preden sta jo nastopila.

Pahor je bil tokrat bolj previden

Kot je pojasnil Pahor, je pri postopku imenovanja novih namestnikov uvedel nekaj novosti, zaradi katerih je po njegovem mnenju postopek bolj pregleden, transparenten in jasen. Poročilo o kandidatih, ki ga pripravi izbirna komisija in ki je bilo v preteklem postopku deležno kritik, je bilo po Pahorjevih besedah bolj popolno, vsa prejeta poročila pa je še pred odločanjem posredoval javnosti. "Vsa poročila, ki so bila na voljo meni, so bila na voljo tudi širši javnosti," je dejal Pahor. Z vsemi kandidati pa je nato opravil tudi več posvetovanj.

Boris Štefanec

Prepričan je, da bodo različne strokovne izobrazbe izbranih članov senata, njihova različna dosedanja ukvarjanja s problemi pregona korupcije in njihov zelo enoten pogled na poslanstvo KPK Sloveniji omogočili, da tudi s pomočjo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) uspešneje preprečuje ta devianten pojav. Pahor je Štefaneca in njegova nova namestnika pozval, da v najkrajšem možnem času konstituirajo senat KPK, ki lahko polnopravno sprejema odločitve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2014 ob 13:35 marica gost

      končno popolna sestava. Kaj nam obeta dobrega/slabega? :/

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2014 ob 8:09 ivica gost

      Hihče jih je jemlje resno, tudi tisti, ki jih imenujejo, bodo pa jih dvkoplačevalci dobro plačevali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2014 ob 15:47 ms gost

      Te Števanec pa na sakšoj sliki zejvle tak kak da bi mislo kombanj požrejti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.