https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

90 odstotkov delavcev Mure prejelo odpoved

29.05.2014 ob 0:00  

Danes je 1.077 delavcev Aha Mure od skupno 1.236 prejelo odpovedi pogodbe o zaposlitvi.


Delavci Aha Mure v stečaju bodo po prijavi na zavodu za zaposlovanje iz jamstvenega sklada dobili plače, ki niso bile izplačane, nadomestilo za dopust, ki ga niso izkoristili, in odpravnino. Nadomestilo, ki se odmeri od zavarovalne dobe, pa bodo tisti, ki so ga v celoti izkoristili že po prvem stečaju, dobivali le tri mesece.

Okrožno sodišče je že drugi stečajni postopek Mure začelo 23. maja, potem ko solastnici Aha Mure Mojci Lukančič do izteka roka ni uspelo zagotoviti denarja za poravnavo večmilijonskega dolga do davčne uprave.

Ministrica Kopač Mrak razočarana
Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je napovedala, da bo ministrstvo skupaj z zavodom za zaposlovanje pripravilo načrt dodatnih ukrepov aktivne politike zaposlovanja, se pa zaveda, da to ne bo dovolj. Potrebujemo razvoj perspektivnejših panog z višjo dodano vrednostjo, predvsem pa delodajalce, ki bodo bolj strokovni in etični, je še zapisala v sporočilu za javnost.


Mura bi prihodnje leto praznovala 90-letnico svojega obstoja

Kot poroča Radio Slovenija, je v prvem stečaju, za katerega še danes številni menijo, da sploh ni bil potreben, brez dela ostalo 2.635 ljudi, a se je veliko delavcev kmalu vrnilo, vsaj po pogodbah za določen čas. Potem ko sta pred slabimi tremi leti podjetje kupila Lukančičeva in Nigel Buxton, pa spet za nedoločen čas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2014 ob 18:29 123 gost

      žalostno

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2014 ob 21:28 GOBAĆ gost

      Što de zadnji odišel iz Prekmuraja naj vgasne svetlo!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2014 ob 21:48 pfg gost

      najprej je bilo 6500 delavce. potem so rekli da jih je potrebno zmanjšati pa bo laufalo potem so zmanjševali na 5000 , 4000, 3000, 1200 in sedaj bo nadaljevalo okrog 500-600 delavcev

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2014 ob 14:25 Nula ste gost

      Vsem direktorjem in sefom, ki so mislili ka jih naziv dela vecvrednega zelim, da bi delali kak prasci z svojimi negovanimi rokami. Naj jim tece pot po obrazu in dobijo veliko zuljev na rokah in seveda minimalno placo. Naj sprobajo kak je biti delaven delavec in upam, da bodo uspesni pri tem, kar je malo verjetno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2014 ob 14:37 boško gost

      za use je najprej kriva ničvredna VLADA,nato nesposobna SKORUMPIRANA DAVČNA,potem DIREKTORJI DARUŽB in nato šele delavec ki se nezganemo na ceste in z JAJCI,MOLOTOVKAMI,GRANITNIMI KAMNI,BOMBAMI,SNAJPERI...itd,ODSTRANIMO TO GOLAZEN KI NAM ONIČUJEJO ŽIVLJEHJE...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2014 ob 13:22 ZLATA MURA gost

      Komaj cakam, da bom na 90 obletnici. Tam se bomo nasli vsi ziveci direktori, sefi in seveda najbolj vazni delavci.Pilo in plesalo se bo do poznih jutranjih ur.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.