https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Regijsko tekmovanje v akvatlonu za osnovnošolce

10.06.2014 ob 11:00  

V petek, 6. junija 2014, se je na Letnem kopališču v Murski Soboti zbralo 49 učencev z 9 pomurskih osnovnih šol. V prelepem sončnem vremenu so se osnovnošolci pomerili na regijskem tekmovanju v akvatlonu, ki poteka pod imenom vseslovenske akcije Triatlon je zabaven.


To tekmovanje je bilo eno izmed sedmih izbirnih tekmovanj za nastop na Prvenstvu OŠ Slovenije v akvatlonu, ki bo že naslednjo sredo v Ljubljani. Na prvenstvo v Ljubljano se je uvrstilo pet najboljših tekmovalcev v vsaki od treh starostnih kategorij, skupaj kar 30 pomurskih osnovnošolcev.



Najmlajši učenci in učenke (rojeni 2005-2003) so nastopili na progi, sestavljeni iz 25 m plavanja in 400 m teka. Najboljša na tej razdalji sta bila Žan Buček iz OŠ Puconci (čas 2:29) in Staša Korpič iz OŠ III Murska Sobota (čas 2:28). Hitrejši od najboljšega Pomurca je bil sicer Lovro Kapel iz OŠ Rače (čas 2:23), ki je nastopil izven konkurence. 



Mlajši učenci in učenke (rojeni 2002-2001) so nastopili na progi, sestavljeni iz 50 m plavanja in 800 m teka. Najboljša na tej razdalji sta bila Benjamin Kerman iz OŠ Bakovci (čas 4:36) in Maja Nemec iz OŠ Gornji Petrovci (čas 4:42). Hitrejša od najboljše Pomurke je bila Špela Kapel iz OŠ Rače (čas 4:30), ki je nastopila izven konkurence. 



Starejši učenci in učenke (rojeni 2000-1999)  so nastopili na progi, sestavljeni iz 50 m plavanja in 1000 m teka.  Najboljša na tej razdalji sta bila Jaka Ambruš iz OŠ II Murska Sobota (čas 4:27) in Karin Kisilak iz OŠ Gornji Petrovci (čas 4:53). Akvatlon OŠ Pomurja je že 4. leto zapored potekal v organizaciji Športnega društva TEAM TURBO Tropovci in pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije z glavnim pokroviteljem tekmovanj Telekomom Slovenije. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.