https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Odpuščeni delavci Mure na zavod za zaposlovanje še pred praznikom

17.06.2014 ob 8:05  

Po razglasitvi stečaja Mure se odpuščeni delavci množično prijavljajo na zavod za zaposlovanje. Medtem ko bo 400 delavcev delalo vsaj še do konca julija, pa preostalih 800 čaka prijava na zavod.


Vpisovanje nekdanjih murinih delavcev v evidence brezposelnosti na zavodu za zaposlovanje poteka po načrtih, saj so njihovi predstavniki delavcem svetovali in jih razporedili že med sprejemanjem odpovedi o delovnem razmerju. Vpisali naj bi jih do 24. junija, poroča STA.

Ob prijavi delavci najpogosteje sprašujejo o denarnem nadomestilu, saj  se lahko delavci, ki jim je delež neizkoriščenega denarnega nadomestila ostal še od prejšnjega stečaja, lahko odločijo za tisto nadomestilo, če je daljše. Če so nadomestilo takrat izkoristili v celoti, jim po spremenjeni zakonodaji pripada le nadomestilo za čas zadnje delovne dobe, kar za večino pomeni le tri mesece.

Vpis nekdanjih »murašev« na zavod za zaposlovanje pomeni dvig brezposelnosti v Pomurju na 20 do 21 odstotkov, kar pomeni, da je brez dela vsak peti Pomurec. Na centrih za socilano delo v Pomurju je za izredno denarno pomoč zaprosilo že več kot 400 bivših delavcev Aha Mure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2014 ob 9:54 črnogled gost

      ja tej do zdaj rešavali muro ka so jih nazaj zeli? pol ja takših ka so do zdaj skoro nikaj nej delali samo so se šlepali pa pravim ljudem v rit lezli, dosti pridnih in zvestih delavcev pa so vrgli na cesto, jebeš to politiko!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2014 ob 10:35 gost

      vsaki je vido kaj se v muri dogaja že od časa Meha , sam sem delo v muri 17 let , pred 7 leti sem dal odpoved .. sem si našel novo službo v dobri firmi ,v muri pa so žal ostali vsi tisti kateri so verjeli da se bo mura izvlekla iz krize , resnica pa je ta da se že več kitajcem ne splača šivati po tako niskih cenah pa imajo že boljšo tehnologijo tako da mislim da so tudi ti kateri ostanejo prepuščeni neizugibni usodi , po moje bi bilo najboljše bežati od mure od nje ima korist samo tisti kateri jo vodijo

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2014 ob 14:00 Del R gost

      Ja pač, realnost je kruta. Saj delavci so najmenje krivi. Zdaj jokanje nika ne pomaga več. Trbe resnici v oči poglednoti, tuj če je bridka. Zdaj je sreča, ka je vsaj takšen cajt, ka se še leko najde kakšno sezonsko delo. Tau man v mislih, predvsem v Avstriji. Seveda što ma interes...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2014 ob 5:32 gost

      Pa leta 2009 smo že edni šli na cesto in te so se ti smejali iz nas tudi večina navadnih delavcev je bila zelo nesramnih zaj so pa v istem dreku ni tako dolg dan da ne pride noč taka je resnica sploh nam ni žal za te sedaj oni so se večina norčevala iz nas

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2014 ob 18:59 ivo gost

      dobro v mure živejo še vodilne kader pa tau dobro vej dugo nedo vej tej za minimalca ne delajo kak so pravle pazijo pa dale što voni kadij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.06.2014 ob 19:57 sami nesposobneži gost

      Jebeš takšno Tovarno kjer ji vlada Nesposobna Lukančička,njeni Brezvestni Cuzek Gomboc,in Njuna Ritolizačka Ničvredna Krpička Naj Živi še naprej MURA ampak brez Njih

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.