https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lendavska Montaža v stečaj, stavke je konec

Lendava, 17.06.2014 ob 11:07  

Direktor lendavske Montaže Igor Ščančar je danes v navzočnosti predsednika stavkovnega odbora Branka Perše na sodišče v Murski Soboti vložil predlog za uvedbo stečajnega postopka. Stavkajoči delavci so zato v ponedeljek prenehali stavkati.


Delavci so ostali doma, kjer bodo izkoristili presežek delovnih ur, dopust ali pa bodo na čakanju na delo. Ščančar je sicer že 9. junija, ko se je začela stavka, napovedal, da bo v primeru, če do minulega četrtka ne bo mogel izpolniti stavkovnih zahtev, predlog za stečaj vložil že v petek.

Foto: Obrtna cona Lendava (lek.si)

Stavka v Montaži se je začela, ker vodstvo ni izpolnilo nobene od zahtev stavkovnega odbora. Delavci so zahtevali izplačilo preostanka plač za januar in februar, marčno in aprilsko plačo ter plačilo prevoza na delo in regres za marec in april. Direktor je uresničil le njihovo zahtevo, da najprej izkoristijo presežek ur in šele potem dopust, saj za neizkoriščene ure ne dobijo nadomestila iz jamstvenega sklada.

Zaposlenih je bilo 45 delavcev

Sicer pa je pojasnjeval, da od bank ne dobi denarja, saj ne pristanejo na reprogramiranje dolgov, pa tudi vlagateljev v podjetje ni bilo. Glavni razlog za propad so bili po njegovem številni dolžniki, ki so Montaži ostali dolžni okoli milijon evrov.

V Montaži so izdelovali montažne inštalacije v stavbah in na infrastrukturnih objektih, zaposlenih je bilo 45 delavcev, pred začetkom stavke pa jih je devet dalo odpoved in se zaposlilo v ptujskem Tamesu.

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2014 ob 12:59 Stewen gost

      VPRAŠANJE ZA MILIJON - Vzrok za stečaj naj bi bil milijon evrov, ki naj bi jih Montaži delovali kupci. Kot navaden občan pa bi rad vedel, kdo so dolžniki, kaj dobrega je Montaža naredila zanje,da niso plačali; kaj so v Montaži naredili, da bi do svojega denarja vendarle prišli, morda tudi s t. i. "pobotom" terjatev.... "Najlepše" je iti v stečaj in tako se znebiš tudi svojih dolgov in nepodjetnosti. Zadnji stevek sicer velja tudi za katerega od drugih "stečajnikov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2014 ob 16:27 Lujzek25 gost

      Stewen: Strinjam se popolnoma, zanima kaj bo z malimi delničarji oziroma delavci, ki imajo tam delnice?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2014 ob 21:14 gost

      Jaz tudi imam delnice

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.