https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Češka Kofola združena z družino Polič v nakup Radenske

24.06.2014 ob 14:00  

Češka Kofola se je povezala z družbo P&P družine Polič, s katero sta ustanovili konzorcij za nakup večinskega deleža v Radenski.


Direktor prodaje v Kofoli Marian Šefčovič je pojasnil, da ima Radenska po njihovem mnenju dober potencial za dinamično rast, ki jo je možno doseči le s spoštovanjem lokalnega okolja. Kofola in družina Polič, ki je lastnik družbe P&P, nameravata po besedah Šefčoviča iskati dodatne naložbene priložnosti v regiji, Kofola pa v Radenski vidi strateško središče za nadaljnje prevzeme v sosednjih državah, poroča STA.

Peter Polič je poudaril ugled, ki ga je Radenska v preteklosti nosila med mineralnimi vodami na območju jugovzhodne Evrope. Kot pravi, želijo v prihodnje graditi na tem ugledu, Radensko pa bi v sodelovanju s Kofolo ponovno dvignili na raven regionalne zmagovalke.

Češka Kofola je februarja oddala ponudbo za 82-odstotni delež Radenske, za družbo iz Radencev pa naj bi se potegovala tudi družba Coca-Cola Hellenic iz Grčije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2014 ob 16:01 Stewen gost

      RADENSKA - Skrajni čas je že, da Radenska preide v LAST IN POSEST nekoga, ki je ne bo izčrpaval, kot to počno sedanji lastniki delnic Radenske, ampak bo skrbel z njeno rast: dohodek vlagal v Radensko Radenci. Minerallna voda radenska (za špricar je najboljski petanjski vrelec) ni le blagovna znamka, ki je bila "doma" v vseh republikah bivše SFRJ, ampak "primer" uspešne gospodarske družbe v t. i. družbeni lastnini, torej vseh nas in obenem nikogar. Menim, da bo spet uspešna, četudi jo kupi tuja firma Kofola ali Coca Cola, vendar po pogojem, da je solastnik in s tem soupravljalec tudi domači kupec. Naveza s P+P se mi izdi v redu. Potem bo RadenskA spet "naša" - bivšejugoslovanka. Kot na jugu niso pozabili Gorenjkevih izdelkov, tako tudi ne Radenske. Zgled: znanec iz bivše republike SFRJ, ki sem ga povabil na obisk, mi je zaupal, da bo z veselem z menoj popil "gemišta z redajnerom". Po tem sklepam, da v svoji republiki nima priložnosti kupiti radenske slatine.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.