https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Mitja Dišič se je odločil - odslej bo le boksar

9.12.2010  

Študent drugega letnika kineziologije iz Murske Sobote se ne bo več ukvarjal z dvema borilnima veščinama. Čeprav je bil v preteklosti zelo uspešen v kick boksu, bo odslej pozornost posvečal le boksu.

»Po septemberski zlati rokavici sem se po razmisleku odločil za boks. Razlog za to je, da je slednji tako imenovan "sweet science" med borilnimi veščinami. Imaš na izbiro tri udarce, s katerimi moraš premagati nasprotnika, hkrati je tudi ena izmed najstarejših in najplemenitejših borilnih veščin, ki jo poznajo vsi,« je svojo odločitev pojasnil 20-letni Mitja Dišič.

Ker študira v Ljubljani, bil pa je član boksarskega kluba Ring Ptuj, se je odločil zamenjati tudi klub, tako da bo odslej treniral in nastopal za boksarski klub As v Ljubljani, bolj poznan po starem imenu Tomahawk, kjer je glavni trener selektor slovenske reprezentance Slobodan Anđelič.

Že v krstni borbi za novi klub zmagal

Krstni nastop v barvah novega kluba je Dišič doživel prejšnji vikend, ko je nastopil v Beogradski ligi, kjer je v kategoriji do 81 kilogramov zmagal nad domačinom iz BK Partizan. Tudi preostali predstavniki ljubljanskega kluba so bili kar uspešni, saj sta dva od štirih zmagal. Kakšni pa so Dišičevi cilji, zdaj ko bo lahko bolj nemoteno in več treniral? »Glede ciljev trenutno ne morem še povedati veliko, saj trener pravi, da je pred mano še veliko trdega dela. Prvi cilj je vsekakor odpraviti napake v tehniki, odboksati čimveč kvalitetnih borb in si nabrati izkušnje na mednarodnih turnirjih, ki bodo mogoče vrata do svetovnih turnirjev,« pravi Dišič.

Bo šel po poteh Dejana Zavca?

Dišič se zaveda, da ga čaka še dolga pot, da bi bil nekoč profesionalni boksar, kot je to recimo Dejan Zavec. »Zavedati se je potrebno, da je amaterski boks v drugih delih sveta na veliko višjem nivoju in športniki ne delajo drugega kot trenirajo. Če se odločijo za šport, jim je šport eden in edini na prvem mestu. Kot mladinci imajo več borb, kot jaz sedaj, kar se najbolj pozna na turnirjih. Sam ob tem še študiram, tako da mi ob vsakodnevnem popoldanskem treningu le redko uspe najti še čas za dopoldanski trening,  ki pa je za vrhunski rezultat skorajda nujen,« pravi Dišič.

Vrata v kickboks mu niso zaprta

Dodajmo, da je Dišič pred leti bil zelo uspešen v kick boksu. V mladinski konkurenci je sodil v sam svetovni in evropski vrh, saj je bil evropski prvak in svetovni podprvak, pred dvema letoma pa se je pričel ukvarjati z boksom. Pa bo pogrešal borilni šport, v katerem je bil od otroštva? »Dober boksar se lahko vedno pomeri s kick bokserjem v ringu, težje je kick bokserju samo boksat, tako da se s tega vidika lahko še vedno borim v kick boksu, če bom imel željo,« zaključuje Dišič.

Preberite tudi:

Mitja Dišič po poteh Dejana Zavca?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      09.12.2010 ob 14:21 anch

      Razturaj talent maš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      09.12.2010 ob 15:20 prekmurjerepublika

      majster, samo tak dale :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      10.12.2010 ob 12:26 lepi

      Be ga ponuco za ene!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.