https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delavci Nafte Petrochem nadaljujejo s stavko

06.08.2014 ob 9:05  

Delavci Nafte Petrochem nadaljujejo s stavko,  saj se vodstvo na njihove zahteve še sploh ni odzvalo.


Delavci zahtevajo, naj vodstvo takoj izplača junijsko, julijsko plačo, izplačilo regresa, zagon proizvodnje in pisno poročilo o vzrokih za nastali položaj in predvidene ukrepe za ureditev razmer.

Direktor družbe Robert Serec je povedal, da rešitve iščejo, vendar trenutno zahtev delavcev ne morejo izpolniti, ker ni denarja in zato tudi nič ne obljubljajo.

Vodstvo pravi, da se trudi za zagotovitev poslovanja in da bodo junijsko plačo in prispevke za maj poravnali do 11. avgusta

V podjetju pravijo, da se stavkajoči morajo zavedati, da ima dolgotrajna stavka lahko zelo močan negativen vpliv na poslovanje družbe in stabilnost delovnih mest. Menijo tudi, da lahko stavka v času javnega poziva za prodajo družbe pripelje do izgube potencialnih strateških partnerjev, ki se zanimajo za nakup, kupci s katerimi poslujejo že dolga leta, pa jih lahko ob neizpolnjevanju dobav zamenjajo. Stavkovni odbor sindikata Nafte Petrochem je za danes ob 13. uri sklical novinarsko konferenco.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2014 ob 10:45 REALIST gost

      Nerazumem kako lahko toti CIGANSKI direktor da tako izjavo,če NI denarja za Ponižanega delavca,SE NEBO DELALO,pa pika,TI če si vodo to firmo,ji STVORI RODI denar,ali pa BRIŠI,ne pa ka MODRUJE in OSTRAHUJE boge Delavce ki nimajo za burek.Če ti je toliko do te firme in do delavcev potem se SPRSI in prodaj svoj LUKSOZNI avto,NEKAJ NEPREMIČNIN in drugih vrednih predmetov ki si si jih pridobil z LOPOVŠČINO,in IZPLAČAJ te BOGE delavce,ali pa BRIŠI iz firme v ZAPOR

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2014 ob 10:56 Delavec gost

      PODPIRAM VAS DELAVCI,ŠTRAJKAJTE DOKLER NEBOSTE IMELI NA RAČUNU DENARJA,TEM AGONIJAM MORA BITI ENKRAT KONEC,NEBOMO DELALI VEČ ZASTONJ

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2014 ob 16:17 gost

      DRŽAVA JE U VELIKEM KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2014 ob 16:42 delavec gost

      Na pomoč je treba pozvati gospoda Semoliča, naj se direktori tresejo hlače.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2014 ob 23:09 gost

      Jebeš takšno državo, ustavo in zakone. Važno je da se o Janši govori in se ga skuša rešit. Lopovščino in kriminal podpira naša država. Morala bi priti trojka in vse raz.....bati in pobrati in bi imeli vsi vsega zadosti. Ko pa poslušam razne Janševe privžence in vidim kako se krade ti gre na bruhanje. Preberite si ljudje knjigo TRGOVCI S SMRTJO pa vam bo jasno v kakšni državi živite. To da delavec ki pošteno dela ni pošteno plačan ampak je še nategenje in lačen to da davki so vse večji plače vse manješe in da dvomilijonski narod živi v revščini in pomanjaknju. Včasih me je sram da me zastopajo taki ljudje in delam za tako državo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.