https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Peter Podlunšek peti v razredu Challenger v Ascotu

21.08.2014 ob 12:00  

Dirka je potekala ob in nad razprodanem kraljevem hipodromu Ascot Racecourse, kjer se je na sobotni dirki Challengerjev in nedeljskem Master Classu zbralo skoraj 80.000 gledalcev. 


»Tokratna dirka ni ravno potekala po mojih željah in zmožnostih, saj so me že skozi treninge in kvalifikacije spremljale težave Red Bull-ovega letala, ki enostavno ni letelo kot bi sicer moglo, kar so potrjevali tudi časi, ki so enormno odstopali od konkurence. Letalski tehniki so napako na letalu odkrili šele na dan dirke in mi dodelili drugo. Tako sem na dirki letel z letalom, ki ga nisem poznal, a sem vseeno kot edini izmed Challengerjev letel hitreje kot v predtekmovanju. To je na koncu zadostovalo za 5. mesto, ki je bilo po času od zmagovalnega odra oddaljeno le dve desetinki sekunde,« strne vtise Peter Podlunšek.

Trenutno zaseda  6. mestu v prvenstvu, ki še vodi v veliki finale letošnjega Red Bull Air Race prvenstva v avstrijskem Spielbergu. V razredu Challenger je dirko v Ascotu sicer zmagal Malezijec Halim Othman.

Naslednja dirka je na sporedu 6. in 7. septembra nad ovalonim dirkališčem v Texasu, kjer bo v zraku tudi slovenska ekipa.

Obširneje o dirki si lahko preberete TUKAJ ali pogledate prispevek Letalski spektakel, ki je prava paša za oči, objavljen v oddaji 24 ur na POP TV.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2014 ob 13:33 telefon gost

      Pohvalno. Dajmo še kaj naškrabati kda komi kaj grata ali pa je uspešen. Samo tu nan bole slabo ide. Smo pa prvaki v šinfanji.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2014 ob 20:48 kodila gost

      Nej smo vsi negativci in smo radi či komi kaj grata. Jez lejko poven, ka Petri čestitan, pa še tak naprej. Či pa komi kaj ne paše, pa naj proba san.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2014 ob 22:39 gost

      JA IN KAJ BOMO ZDAJ MI IMELI OD TEGA...

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2014 ob 22:57 minus gost

      Kaj pa imamo od novice, kjer je tisti onega porezal z nožem ali se norčeval iz drugih?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.