https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nafta Petrochem: vodstvo družbe agonijo delavcev prekinilo z razglasitvijo stečaja

06.09.2014 ob 8:52  

Potem ko so delavci v Nafti Petrochem že od  začetka avgusta stavkali, poslovodstvo pa v iskanju rešitve za hčerinsko družbo Nafte ni bilo uspešno, se je poslovodstvo odločilo za vložitev stečaja.


Kot je pojasnil generalni direktor Nafte Lendava, se je stečaj, ki so ga vložili včeraj, zdel kot edina, najbolj smotrna in pametna rešitev za prekinitev agonije zaposlenih, ki že več mesecev niso prejeli plač. Poudaril je, da so izčrpali vse ostale možnosti, temu stanju pa je treba narediti konec.

Za 111 delavcev Nafte Petrochem od skupno 154, ki jih zaposluje Nafta Lendava, to pomeni, da bodo v kratkem prejeli delavske knjižice. Stopar je pojasnil, da so zaposleni upravičeni do izplačila neplačanih plač iz jamstvenega sklada, in sicer za zadnje tri mesece pred datumom prenehanja delovnega razmerja.

Kljub temu, da se je podjetje v zadnjih letih komajda borilo za preživetje, je Stopar prepričan, da še vedno obstaja možnost, da bo na pogorišču zraslo nekaj novega. Tudi v zadnjih dneh so se po njegovih besedah intenzivno pogovarjali s potencialnimi investitorji, ki bi družbo dokapitalizirali, a jih v stanju, v katerem je družba danes, večina odhaja stran.

Stavkajoči odbor: Z vsemi sredstvi bomo preprečili, da bi v to tovarno še kdaj stopila Dušan Stopar in Robert Serec

Stavkajoči delavci pravijo, da so stečaj pričakovali in ga celo bili pripravljeni sprejeti, vendar obtožujejo vodstvo, zakaj tega ni storilo že prej namesto, da so jih povsem izčrpali. Predsednik stavkovnega odbora Nafte Petrochem Laadislav Šabjan pa je za STA povedal: »Kot državljani Slovenije bomo z vsemi sredstvi preprečili, da bi v to tovarno še kdaj stopila Dušan Stopar in Robert Serec, če sta zdaj v Ljubljani, naj tam tudi ostaneta, naj se ne približujeta. Lendava je naša, ta tovarna je naša in od tega ne odstopamo. Ne smeta se več približevati, če bo treba, bomo tovarno stražili 24 ur in jima bomo preprečili.«

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2014 ob 11:57 gost gost

      Banda! Delavec sigdar nastrada

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Morozov
      14.09.2014 ob 20:29 Morozov

      Tema dvema direktoroma niti oditi ne bi smeli pustiti, zdaj je kar je, zdaj sta na varnem in se vam režita v faco, kar je sramota in na žalost stalnica v naši gnili državi!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.