https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Arcont skoraj presenetil 1.B ligaša iz Črnomlja

12.9.2014  

Nekateri klubi 1. B in 2. slovenske rokometne lige, so novo sezono pričeli s pokalnim tekmovanjem. Tako je bilo tudi v sredo v Radencih, kjer je domači Arcont iz Radgone gostil ekipo iz Črnomlja. Končni rezultat 26 : 29 (11 : 13).


Tekmovanje v nižjeligaški konkurenci se še ni pričelo, so pa zato nekatere ekipe 1. B in 2. rokometne lige merile moči v pokalnem tekmovanju Slovenije. Tako sta se v dvaintridesetini finala pokala za moške pomerila Arcont Radgona ter RK Črnomelj.

Radgončani so po odhodu nekaterih nosilcev bili primorani zapolniti nastalo vrzel z igralci iz RK Jeruzalem Ormoža, RK Maribor Branika ter RK Slovenj Gradca, kajti k prvoligašu iz Ormoža sta se preselila Jure Kocbek in Igor Petrovič. Trener Zvone Benko ter pomočnik Boštjan Žinkovič imata tako na voljo širši kader, kot so ga bili Radgončani vajeni v preteklosti.

Domačini so že na začetku navdušili z igro tako v napadu kot v obrambi. Borbeni Radgončani se povedli z 2:0 in goste spravljali v obup s kompaktno obrambo. V 20. minuti so Radgončani vodili z 9 : 5. Tak rezultat je dokaz dobre igre v obrambi obeh ekip, saj so v 2. polovici prvega polčasa tudi gostje iz Črnomlja strnili vrste v obrambi in prisilili Radgončane do tehničnih napak ter v 26. minuti uspeli zaostanek izničiti ter odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti 11 : 13.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, vendar pa je prednost treh zadetkov hitro skopnela in tako so Radgončani v 40. minuti izenačili na 16 : 16. Dobre obrambe obeh vratarjev so preprečile, da bi katera od ekip uspela narediti večjo prednost. Tekma je do 54. minute potekala gol za gol. Po diskvalifikaciji Štumpfla v 55. minuti pa so gostje iz Črnomlja uspeli narediti razliko treh zadetkov, in ta je ostala do konca tekme. Tako so se gostje iz Črnomlja veselili prve zmage v novi sezoni. Končni rezultat 26 : 29 (11 : 13)

Izključitve : RK Arcont Radgona 4 (8 minut) ; RK Črnomelj 5 (10 minut).

Postava RK ARCONT RADGONA: Štumpfl 2, Bratkovič, Ketiš 1, Žnuič A. 3, Benko, Lešnik, Žunič M. 7, Šavora 1, Lukman 2, Hanžekovič 6, Sever 1, Kociper 3, Pogorelčnik, Šandor, Kuzmič, Šijanec B.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.