https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prizorišče letošnjega evropskega prvenstva v badmintonu tudi Lendava

23.9.2014  

Evropsko prvenstvo v badmintonu se bo tokrat odvijalo v sedmih državah. Prizorišče prvenstva bo tudi Lendava.


Evropska badmintonska zveza se je po vzoru nekaterih drugih športnih zvez (košarka, nogomet) odločila za zanimiv način izvedbe Evropskega prvenstva mešanih ekip v Badmintonu. Tekmovanje v skupinah bo od 7. do 9. novembra 2014 potekalo v sedmih različnih evropskih državah (Slovenija, Češka republika, Francija, Estonija, Islandija, Irska in Poljska), na njih bodo nastopile po štiri reprezentance, finalni turnir prvenstva pa bo v Belgiji. V vsaki od skupin bodo nastopile reprezentance štirih držav, na finalni turnir se bodo uvrstili zmagovalci posameznih skupin, ki se jim bodo pridružile še tri najvišje rangirane evropske reprezentance (Danska, Anglija in Rusija), zadnji evropski prvak Nemčija ter domačin Belgija. Gre za prvenstvo mešanih reprezentanc, v posameznem ekipnem dvoboju se igra pet tekem in sicer po ena tekma moški in ženske posamezno, moške in ženske dvojice ter mešane dvojice.

 

Turnir prve skupine bo potekal v Lendavi, saj je Badmintonska zveza Slovenije izvedbo turnirja zaupala Badmintonskemu klubu Mladost Lendava. Na turnirju bodo poleg Slovenije nastopile še reprezentance Nizozemske, Litve in Ferskih otokov. Slovenska reprezentanca se bo v Lendavi na pripravah zbrala že en teden pred pričetkom turnirja.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2014 ob 11:47 jaz gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.