https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Seaway porabil denar za razvoj, delavci brez plač doma

10.10.2014 ob 12:15  

Kot smo že poročali, KD Group prodaja polovični delež delnic v  Seaway Designu, najresnejši kupec pa želi prevzeti tudi Seaway Yachts in s tem verjetno tudi novo tovarno v Puconcih. V ozadju tega pa delavce bolj skrbi drugo dejstvo.

Zaposleni, ki so jih v skromnem številu izbrali izmed nekaj sto prijavljenih na razpis delovnih mest, zaradi česar so nekateri pustili prejšnjo zaposlitev v dokaj stabilnih podjetjih, so namreč že nekaj časa brez plač in brez dela doma. Prav tako naj bi Seaway dolgoval milijon evrov tudi SGP Pomgradu, kot glavnemu izvajalcu.

V Seawayu glede tega ne dajejo nobenih izjav, je pa zato bolj zgovoren direktor RRA Mura Danilo Krapec, ki je že lani spomladi izrazil pomisleke o tem, ali bo Seaway res v Pomurje prinesel razvojni center. »Protestiral sem proti temu, da je bilo Razvojnemu centru za nove materiale, pogone in tehnologije, d.d.o. dodeljenih 15 milijonov evrov subvencije, čeprav ZRPPR1015 kot razvojne prednosti Pomurja uzakonja živilskopredelovalno industrijo s kmetijstvom, obnovljive vire energije s poudarkom na geotermiji in turizem. Še pred tem sem kritiziral zasuk na MGRT od »Regijskih gospodarskih središč« k »Razvojnim centrom slovenskega gospodarstva«, ker je to omogočilo pravkar omenjena tveganja. RC NMT je bilo v obdobju od 2011 do 3.1.2014 izplačanih skupaj 11.334.132, 40 evra nepovratnih sredstev. To predstavlja približno tretjino sredstev, ki jih država namenja celotni regiji v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti Pomurja v vseh šestih letih izvajanja ZRPPR1015 (33 milijonov evrov), katerih črpanje otežuje veliko birokratskih ovir. Prepričan sem, da bi s konzorcijem vlagateljev, ki je bil zavrnjen na istem razpisu, s tako spodbudo zdaj že vzpostavili Regijsko gospodarsko središče na dvorišču nekdanje Mure,« je za Vestnik povedal Krapec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2014 ob 12:45 gost gost

      evo vam opevane investicije

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2014 ob 13:14 gost 14 gost

      Me zanima kaj zdaj pravijo na občini Puconci, ki so tako na veliko opevali nove zaposlitve.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2014 ob 14:56 gost

      in takšna golazen de se privlejkla k nan,ka mislijo ka mo mi šenki delali

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2014 ob 15:13 Charlie gost

      Ljudje, ali vi mislite, da naši vodilni želijo, da bi v Sloveniji živeli dobro, po načelih, katere so nas učili naši starši? Dokler bodo v vodstvu ljudje, ki so po zaporih, tisti, ki bi morali biti že davno v zaporih, pa se vedno lahko na nek način izognejo, pa tako dolgo hodijo okrog nekje po svetu, da potem vse zastara. Dragi pravniki s Cerarjem na čelu, barabija, ne more zastarati nikoli, dokler je "ne odplačaš". Pa ne s tem, da se pokesaš in v zameno vzameš vikend zapor. Ne vem, kako je to tako težko razumeti? Pravna stroka je zašla totalno "u kurac", brez zamere!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.10.2014 ob 17:17 kar eden gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.10.2014 ob 19:54 gajdaš gost

      Tej so še nej začali delati pa so buknoli .Če de pa što kaj začal delati pa de zavod poskrbel ka do delali brezi plač in zavarovanja .Ja tak je pri nas .Velka opejvana hala stojij v kopališki ulici pred negdanjov vrtnarijov tüdi prazna tak kak ta v Püconcaj .Ka pa te zdaj Püconski veljaki pravijo ?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2014 ob 20:57 Zoki gost

      Žal mi je delavcov,keri so upali na zaposlitev in pustili bivše službe, pa so jih nasamarili tako kot vaščane Puconec.Bog zna kakšno okolju neprijazno industrijo do zdaj pripeljali v te prazne hale novi lastniki in vprašanje kolko ljudi bo sploh dobilo tu zaposlitev.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.10.2014 ob 0:44 gost

      In glij Krapec de se glaso. Naj povej kelko milijonov so njegovi podrepniki na RRA zagonili za razne projekte od kerih so ostale samo zloženke haska pa nikšoga. Naj Krapec našetj projekte RRA od kerih je biu kakšen hasek in so prinesle kakšno zaposlitev v Prekmurje. Tak ka se naj oni tan na RRA nika ne hapijo okouli Seeway-a ka oni glih tak iz istih blagajn cecajo kupe pejnez in jih trošijo za lastno eksistenco in za eksistenco svojih pajdašov in družinskih članov, ka bi pa s temi pejnazami kakšen hasek za Prekmurje napravili jin pa niti na pamet ne spadne. Marš Krapec pa RRA.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.10.2014 ob 7:30 Charlie gost

      Ne vem, če se razvojne agencija zavedajo, v čem je njihovo poslanstvo? Ali pa imajo napačen naziv? Ali pa mi tega ne razumemo?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.10.2014 ob 8:21 gost

      Krapec naj bo samo tiho. RRA Mura je zrela za dober kriminalisticen pa se kaksi pregled. Ta genij je pred dobrim letom Kobiljskega bivsega zupana "na...dil", da naj milijon in nekaj sredstev razvojnega denarja pokuri za izgradnjo objekta v industrijski coni v Murski Soboti. Da, dobro ste prebrali, v MS. Bogata obcina Kobilje naj bi siromasni obcini MS zgradila objek. Adijo pamet.... Dobro, da smo v nadzornem odboru imeli pametnega predsednika, ki je to preprecil. Bravo Krapec....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.10.2014 ob 10:20 Charlie gost

      Velikokrat slišim "novodobne" super ekonomiste, da je potrebno iti v rizik, da kaj dosežeš. Problem je samo ta, da oni gredo v rizik na tuj račun, kratko pa potegne nekdo drug. Pri naši odgovornosti samo mali ljudje. ___ Po mojem pa je tak denar, kot ga je dobil Seaway in že v začetku ni poravnaval svojih računov - GOLJUFIJA. Nemudoma KONTORLA in ob nepravilnosti poslati v odgovorne v prostor, kjer se bodo vsega takoj spomnili. Ne pa pošta, pa ne ve kje je pošta, pa ... Nato pa gredo vsi po poti Časraja ....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.10.2014 ob 9:40 oul hunter gost

      to je ena velika mafija.....to treba dati pred zid in ga kamnati na tari nacin...kurce ene.lopovi,kak upajo topiti pred kamere pa takne govoriti.Cloveka ki pa dela pa prineti okoli.loooopppppoooooviiiiiiiiiiiiiiii

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.10.2014 ob 22:48 bingoo gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.