https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

D-Dur predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo Ona pleše

18.10.2014 ob 7:00  

D-Dur je skupina treh mladih in ambicioznih fantov iz Prekmurja, ki jih druži ljubezen do glasbe. Fantje so skupno glasbeno pot začeli pred dobrim letom dni. V času delovanja so priložnost, da se predstavijo, dobili na mnogih prireditvah doma in tudi v tujini, na kar so še posebej ponosni.


V skupini D-Dur so svoje mesto našli Robert Tibaut, Mario Horvat in Marko Kardinar. Za vse fante bi lahko rekli, da so že izkušeni glasbeniki, saj skupina D-Dur za nobenega izmed njih ni »prva postaja« na njegovi glasbeni poti. Glavni vokal in basist skupine je Robert, ki narodno-zabavne pesmi  popestri tako, da jih zaigra na klarinet. Mario je  kitarist in se lahko pohvali, da je napisal besedilo in glasbo za njihovo prvo avtorsko skladbo Ona pleše. Marko igra na harmoniko in sam zase pravi, da je »prej spravil glas iz harmonike kot iz sebe«.

Biti del resne glasbene skupine in ustvarjati kvalitetno glasbo ter povrh vsega še uživati, je bila želja vsakega izmed njih. Njihov bogat repertoar vključuje narodno-zabavne, domače in tuje zabavne pesmi. Odlikuje jih troglasno petje.

Z veliko mero vztrajnosti, zagnanosti in intenzivnih vaj, so člani skupine D-Dur uspeli uresničiti svoj prvi zastavljeni cilj. Po dobrem letu skupnega dela so posneli svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Ona pleše, ki so ji dodali še videospot. Fantje pravijo, da jim ta uspeh daje upanje, da se bodo avtorske skladbe vrstile tudi v prihodnje.

Video njihove prve avtorske pesmi:

Fantom in dogajanju v skupini lahko prek spleta sledite na njihovi strani na Facebook-u (Skupina D-dur).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2014 ob 10:53 gost

      C-dur..!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.