https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Zanikali govorice, Karoly se ne spogleduje z nakupom Murinega premoženja

Murska Sobota, 27.10.2014 ob 16:03  

Iz posla med Aha Muro in podjetjem GMT očitno ne bo nič.

 

GMT Vlada Karolyja se ne zanima za nakup Murinega premoženja, je za Murski val povedal prokurist družbe GMT Tomaž Gider. Tako iz velikega posla ne bo nič. V zadnjem času so se namreč pojavile špekulacije, da se uspešno murskosoboško podjetje zanima za nakup Murinega premoženja. Jutri bo sicer potekala prva javna dražba Aha Mure v stečaju po izklicni ceni 4,6 milijona evrov.

Delo le do konca januarja

V družbi Aha Mura je trenutno zaposlenih nekaj več kot 450 ljudi, kakšna bo nadaljnja usoda družbe, pa še ni znano. Največji Murin partner Hugo Boss je namreč nedavno odpovedal vsa naročila. Kot je za Murski val povedal stečajni upravitelj Stevo Radovanić, pa imajo v Muri delo zagotovljeno le do konca januarja 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2014 ob 17:52 dödöl gost

      Karoli nej nouri ka bi svoje premoženje vničo glij v Muri .Njemi z desetimi Murami nede nikoli tak klepalo kak njim kleple zdaj .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2014 ob 19:03 ološ gost

      GMT je navaden drek od podjetja če se mene pijta. Takšna podjetja kak je to njihovo sranje s preprodajo avtodelov do v roki 5 let propradnila ali pa prišla na nulo! V industrijo se mora začati vlagati, ker samo to lejko človeka reši krize nej pa naročanje za evro in prodaja za 5 kako to dela GMT...Ja majo puno keša in neven što je sploj tou v prvleko, kao bi koga dol kupili, telko pejnez pa glih nega:) Podjetje kupiš ja simpl ko pasul ampak moreš z njin tudi na dolgi rok znati delati, to pa GMTjaši nebi znali ker nemajo pojma kak je delati na industrijskon trgi in ge moreš stvari v bistvi sam proizvesti in odati!!!

      12 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.10.2014 ob 19:55 Muras gost

      Tij si navaden olos,pokaze ka mas tij za firme ali kero si ze zapravo,pa ne seri ga, pokaze se v zijvo ka ti ges pokazen eden navaden drek.Sralas pijses neka ka sploj nemas pojma.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2014 ob 20:32 ološ gost

      Samo svoje mnenje san izrazo, mogoče na preveč direkten način. Se opravičujen za to:) Je pa dejstvo in tudi dokazano dejstvo ka takšna podjetja kak je GMT in podobne branže nemajo prihodnosti v moderni dobi biznisa. Me praf zanima kakšno de letno poročilo 2014 in dan se staviti ka njin je posel spadno vsaj za 30%. Dejstvo je tudi ka de se čeduže bole začalo vlagati v industrijo torej nej v branže ge kupiš in odaš in če se mene pita je to največja kraja keša v današnji dobi...to lejko saki nimak dela, samo mogo se je naroditi v pravi dobi ka takši posel lejko ufura:) No seveda moreš meti nekše kompetence ka znaš stvar odati ampak to se vse da nafčiti, to je nej talent le nauk določene stvari:) Ti se lejko zdaj na glavo obrneš ampak dejstvo je ka man praF:)

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2014 ob 20:36 ološ gost

      Drugič pa pazi ka gor ne počiš od živcov:) Očitno te je te komentar mogo redno ziriterati ka si tak vse iz sebe v sklau:D smešno...

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2014 ob 21:52 gost

      Jebo vas Mura...

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2014 ob 22:01 gost

      Ges pravin tak. Dokejč firmo vodi Karoly, Gmt nede propadno.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2014 ob 22:30 gost

      ološ, pojma nemaš kak gnes den stvari funkcionejrajo. ka te misliš ka je cejla proizvidnja po svejti naravnana na "self made-self sell" sistem ali ka? jebo te, vej pa mura tudi večino svoje proizvodnje oda nekomi keri pri njoj narouči ka od nje kupi za € in proda naprej za 5€. cejli svejt stoji na takšnoj ekonomiji gnesden. malo je takšnih firm ka bi bile velke pa bi same mele kompletno samostojno proizvodnjo, vsi majo podizvajalce in vsi kupijo za € in odajo naprej za 5€. tudi tisto ka GMT negi kupi za € je mogo nešče v nekši proizvodnji napraviti in tudi velka večina kupcov od GMT kupi pri njih za nadaljno prodajo ali pa za vgradnjo v nekšo proizvodno/servisnon procesi. gnes je pač takšna ekonomija - buy&sell , tak delajo vsi. tudi tisti v proizvodnjaj za kere ti navijaš.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.10.2014 ob 22:48 ološ gost

      Mura svoje izdelke kere oda naprej tudi sama proizvede, medten ka gmt izdelek kupi in oda naprej za višjo ceno, to je čisto drugačna pesem!:) Murino poslovanje je fejst odvisno od gibanja cen na trgi in povpraševanja, medten ka gmt in podobna podjetja sama sebi določajo ceno, čim večjo bazo kupcov maš višjo ceno si lejko drzneš postaviti, ampak kak san pravo to nejde v nedogled, inauk se stavi:) Poleg toga so pa v avto-moto branži kar je recimo banalno povedano, isto kak pekarna pa frizeraj, stvar ka jo vedno nucaš in kera nikoli ne zamre. Saj ne pravin ka do propadnoli, če njin grata to iz milijonskoga dobička narediti te so resno majstri, pravin samo ka takša podjetja nejso prihodnost gospodarstva, če bi vlada bila pametna in seveda kaj sploj sposobna bi večino vložka namenila industriji self made-self sell in bi bilo dosti menje brezposelnih in dosti več denarja v obtoki, s ten ka pa ti kupiš pa odaš se pa znebiš v banalnon primeri gmtja za cca. 50-60 delavcov...saj kak praviš nešče dela za njih tej izdelke ampak na žalost je to nej v Sloveniji:) O ton gučin. Nej san nič slaboga mislo, čeprav san na začetki malo grdo nastopo in san se za to tudi opravičo:) Pač moje mnenje...In niti približno neje rejsan ka je gnes ekonomija buy&sell vsaj v razvitih državaj, kere so seveda v ospredje postavile industrijo:)

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.10.2014 ob 22:58 ološ gost

      Se pa strinjan s tebo glede toga ka ma večina firm podizvajalca keri so seveda iz tujine in to je največji problem. Samo nekša vnaprejšnja prodaja je prinas industrija pa mejra, zato ka je vlada preveč skoncetrerana na privatizacijo raznih telekomov ipd. sranja, za zadeve kak je pa ta se njin pa jebe, kljub temi ka znajo ka je to rešitev in ena izmed poti iz krize in menšanje brezposelnosti. Tak delajo vsi okoli nas samo mi nej...GMT ma pare za prevzem in nakup Mure ampak zakoj misliš so nej toga naredili? Ker je preveč tvegano iti v branžo ge moreš ti sam proizvesti in odati, medten ka ti trg veleva pogoje, saj pa znajo česa so sposobni in kak fejst lejko zabredejo s ten ka kak prvo ne poznajo tekstilnoga trga kak drugo pa poslovati na totalno drugačnon trgi od matičnoga. To bi bilo za GMT mešanje grujšk pa đabok, tak po domače povejdano. Muro more kupiti nešče keri je delo v ton in keri zna kontrolerati trg, seveda pa more meti puno pod palcon, to pa je itak dejstvo. Ena kriza in nesposobna lastnica jih je že vničila druge več ne preživijo.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.10.2014 ob 23:05 gost

      SOVRAŽIM DOLGE KOMENTARJE...

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.10.2014 ob 23:09 ološ gost

      Tu pa tan si kakšoga prešti, včasih kaj koristnoga zvejš:)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.10.2014 ob 7:49 123 gost

      Se malo in MURE vec ne bo- kako zalostno.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2014 ob 10:09 opzovalec gost

        in tu sedaj na sceno naj stopijo pomurski doktorji znanosti, gospodarska zbornica, razvojna agencija ..... naj dokažejo da nekaj vejo in so pripravljeni nekaj storiti za svojo deželo ali pa se jim fučka za vse , glavno ,da imajo oni polno rit. Če bi pravi ljudje imeli voljo bi lahko Mura poslovala dalje od začetka z manjšo proizvodnjo nato pa s čedalje večjo ampak izgleda da je startegija vodilnih v državi čim več revežev in jih z drobtinicami obdrževati pri življenju , sami pa se mastijo za bogato obloženo mizo. Kajti več je revežev bolj lahko manipuliraš z njimi , več jih propade , več lahko po nizki ceni od njih kupiš, bolj si bogat ampak po duši zelo reven ampak tega mnogi ne zaznajo

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.10.2014 ob 9:10 ss gost

      Karoli naj rajši pove od kod mu je prvi milijon !

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.10.2014 ob 9:59 opazovalec gost

      GMT ne bi kupil za proizvodnjo , pač pa za svoje veliko skladišče . Se pa strnjam, da je vprašanje časa dokler bo to šlo. Tak velik trgovec počasi z izsiljevanjem cen uničuje proizvajalce , primer kemtijstvo in vsak pameten proizvajalec si išče več odjemalcev dokler lahko , ker delati samo z enim je propad. Potem pa pride do boja na trgu med trgovci in potem je tu primer TUŠA , najprej prodaja črpalk, potem TUŠMOBILA, prodajaln v Bosni , pa ogromna izguba Merkatorja , ker to je vse posledica tega, da so vsi ti trgovci uničili marsikaterega dobavitelja potem pa konkurenca med trgovci uničuje samega sebe in na večje si prej lahko propadeš. Sicer pa želim GMT veliko poslovnih uspehov .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.10.2014 ob 10:04 xy gost

      dokeč ta pri sakši kuči stala dva avtoja in še kakšen motor ali skuter, do tečas do firme kak je GMT funkcionejrale pa dobro služile. dokeč de pa narod odo v razne boute s jeftino kitajsko robo pa fabrike kak je MURA nemajo šanse za preživetje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.10.2014 ob 10:26 joj joj gost

      GMT je katastrofa in moje izkušnje z njimi so zelo slabe. Sploj ne ven kak lejko preživejo s takšnim poslovanjem. Pri restavrejranji avtoja san nüco ogromno novih stvarij (za cca. 8.000€) in san se obrno na GMT. Najprlej san mogo čakati trij kedne ka san sploj dobo kakšne cene, te san nekaj robe naročo (še dobro ka nej vse, ker se mi je nej zdelo glih ugodno) in san seveda čako vsaj dva kedna ka je vse prišlo. In na konci je tričetrt stvari nej pasalo, ka smo mogli vse nazaj voziti in zamenjati za drujgo. Roba pa totalno nekvalitetna. Najmenje 2 meseca san se zajebavo z njimi. Vse ostale stvari san kasneje naročavo prek interneta iz Nemčije. Paket dobin po dveh dnevaj, vse paše v nulo, roba je dosti bole kvalitetna in še najbole pomembno, roba je cenejša kljub pošnini. Tak ka GMT mene več ne vidi z njihovo Madžarsko robo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      29.10.2014 ob 10:30 joj joj gost

      Aja pa še za primerjavo: Olje BMW 5W30 v GMT okoli 20€/l, na motornaolja.com pa 6,90€/l. Isto olje.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      29.10.2014 ob 10:44 gost

      Znate kak pravijo,..kda norci imajo pejneze te kramari tržijo...

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      29.10.2014 ob 22:10 gost-v gost

      gost-joj joj tebe izgleda daA61040 plačuje neka konkurenca od GMT-ja.da širiš take laži o njih,jaz sem pred nekaj dnevi kupil olje BMW 5W-30 5x1lit in vse za servis in sem plačal za liter7,68€.Ne vem od kod ti je ta cena in zakaj lažeš ali pa kasiraš od nekoga za take komentarje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      29.10.2014 ob 22:34 gost

      gost joj-joj tu je račun,si poglej BMW olje in njegovo ceno in drugič se prepričaj kaj pišeš..... GMT d.o.o. RAČUN: Cvetkova ulica 034, 9000 Murska Sobota PE Murska Sobota Št.: 1417005363-0 Tišinska 29k, 9000 Murska Sobota, Slovenija ID številka za DDV:SI90084985 Murska Sobota, dne: 08-10-2014 TRR pri SKB: SI56 0312 5100 0566 970 Rok plačila: 0 dni TRR pri Hypo Alpe Adria Bank:33000-0001054284 Datum valute: 08-10-2014 TRR pri NLB: 02340-0012457220 Skladišče: 0017 Vezava: Splet: www.gmt.si ;www.gmtind.si Datum dobave blaga oz. Maloprodaja: 02/5301030/31 opravljanja storitve: 08/10/14 Veleprodaja: 02/5301038 Realizirano po dobavnici: Tajništvo: 02/5301036/33 Način plačila: Kupec: B0001 BLAGAJNA ŠT. 1 Prejemnik: 9000 MURSKA SOBOTA - DOSTAVA BLAGAJNIK ŠT. 1 ID številka za DDV: 0001 9000 MURSKA SOBOTA - DOSTAVA ------------------------------------------------------------------------- Poz Šifra Naziv artikla / Karakteristika Količina EM Cena/kos Rabat% PC/Kos DDV % Vrednost brez DDV ------------------------------------------------------------------------- 1 7127 OLJE BMW QUALITY LL04 5W-30 1L 5,00 KOM 7,0000 10,00 6,3000 22,00 31,50 2 83210398507 A74327 F.O.BMW 1,3,5,X3 2.0D 04-,07- 1,00 KOM 14,6721 30,00 10,2705 22,00 10,27 3 OX361/4DECO X000000294 F.Z.BMW 1/3 E87/E91 06- 1,00 KOM 21,8770 30,00 15,3139 22,00 15,31 4 A1333 A48411 F.K.BMW 1 E87 04-,3 E90/91 05- 1,00 KOM 20,4098 30,00 14,2869 22,00 14,29 5 LA248 6 A23324 VALVOLINE MULTI SPREY 400ML 1,00 KOM 4,7623 30,00 3,3336 22,00 3,33 A85561 AMOR.CHE,DAE KALOS PL 1,00 KOM 46,6393 30,00 32,6475 22,00 32,65 7 R7214 A85560 AMOR.CHE,DAE KALOS PD 1,00 KOM 46,6393 30,00 32,6475 22,00 32,65 8 R7213 A61036 F.Z.DAE KALOS 1.2-1.4 02- 1,00 KOM 10,5738 30,00 7,4016 22,00 7,40 9 LX1915 A4538 F.O.SUZ SWIFT,DAI CHA,DAE MATI 1,00 KOM 6,4754 30,00 4,5328 22,00 4,53 10 OC215 C28403 OLJNO KORITO DAE 1.2 1,00 KOM 71,8000 30,00 50,2600 22,00 50,26 96518397

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      29.10.2014 ob 22:42 ccccccccccccccc gost

      GMT ma edino falingo svoje prodajalce za pulton. Zajmi pa kompanija se obnašajo kak da bi tij biu tan zaradi njih nej pa oni zaradi tejbe. predugo se tan na vse čaka, cejne so pa tudi OK, roba pa pač takšna kak so cejne.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      29.10.2014 ob 22:51 gost-ms gost

      gost ološ ti se že prijavljaš izgleda z pravim svojim imenom in blatiš vse okoli sebe.Verjetno,da v življenju še nisi kaj koristnega naredil samo šimfanje te skupaj drži...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      30.10.2014 ob 0:40 gost-d gost

      Jas vedno kupujem v GMT-ju ker je najcenejši, hitra dobarva in kvaliteta.Pa druge konkurence ne blatom in ne odgovarjam vsak kupuje kjer hoče.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      30.10.2014 ob 7:42 gost-delavec gost

      gost-ološ in drugi,kje živite vi vsi na katerem planetu ali pa ste čisto nepismeni,pa iz bilance vsake firme(kaj pa je vsakemu dostopna)se vidi njihova marža,koliko v poprečju zaslužijko.Te pa izračunaš.kupijo za € in v najboljšem primeru prodajo za 1,25€ vi pa vsi mlatite 5€,niste normaslni,pišete 50-60 zaposleni imajo,poglejte malo samo v Sloveniji živi od njih skoraj 300 družin.To tudi ne vidite,kako vse funkcionira,kje kupujete časopis,cigarete,hrano in vse drugo,so proizvajalci na eni strani na drugi pa trgovci,niti eni brez drugega ne funkcionirajo,zaman ti proizvodiš če to ne spraviš v prodajo,v promet....Tako da vsi ste v neki megli,bluzite ali je to slovenska falvšarija.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      06.02.2015 ob 15:18 gost

      Imajo pa lepe punce ki pomagajo vodit podjetje pridne postene precudovite hvala ata karoly to si pa najbolse naredil

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.