https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prekmurski pandolaši na državnem prvenstvu tretji

9.11.2014  

S turnirjem v Strunjanu se je končalo še zadnje dejanje 22. državnega prvenstva v pandolu, ki ga organizira Zveza društev igre Pandolo Slovenije. Državni prvaki so, že četrto leto zapored, postali ekipa MIMOZA iz Hrvatinov, Prekmurski pandolaši na končnem 3. mestu.

 

Na Strunjan imajo lepe spomine, saj so predlani že osvojili odlično 2. mesto in tudi letos je zadnji turnir obetal napet zaključek sezone. Boj za prvo mesto prvenstva je bil odprt. Iz prekmurskih vrst so tekmovali David Kozar, Jan Bošnjak in Grega Matko, ki so se z zmago in neodločenim rezultatom proti Pandi La Mazza in Baronessi, z osvojenim 2. mestom predtekmovalne skupine uvrstili v polfinale in tam za 14 mac, bilo je 218:204, premagali aktualne državne prvake Mimozo. Žal pa so v finalu imeli srečnejšo roko Robe Varie iz Pirana, ki so si na zadnjem turnirju pritolkli 1. letošnjo zmago. V malem finalu je bila Mimoza boljša od Mazze La Pande, kar jim je na koncu zadostovalo za potrditev naslova državnega prvaka, četrtega zapored.

 

V državni ligi je letos tekmovalo 25 ekip. Reprezentanca MŠD Prekmurski pandolaši se je uvrstila na končno 3. mesto in s tem sezono zaključila visoko kot še nikoli. Na končni lestvici je med prvimi petnajstimi ekipami kar 5 prekmurskih članskih ekip, kar je še dodaten uspeh in potrdilo dobrega dela društva. Za pandolaši je prav gotovo najuspešnejša pandolo sezona, ki so jo tudi letos dopolnili z organizacijo Pomurske A lige. Letos je bilo odigranih 7 turnirjev, in sicer v Žičah pri Slovenskih Konjicah, Hrvatinih, Kopru, Truškah, Dobrovniku, Kopru – Bonifika in Strunjanu. Ob lanskoletnem vpisu igre pandolo v Register živih enot kulturne dediščine, so letos stopili še korak naprej in vložili kandidaturo za članstvo v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS), kjer bodo delegati o članstvu glasovali že na decembrski Skupščini OKS. Obljubljajo, da se bodo spomladi vrnili še močnejši in v svoji peti sezoni naskakovali naslov državnega prvaka.

Vir: MŠP Prekmursi pandolaši

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.