https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Znan glasbeni program za Prekmursko gibanico

15.11.2014 ob 12:00  

V začetku veselega decembra v štajersko prestolnico prihaja Prekmurska gibanica, ki vsako leto pritegne več kot 1200 prekmurskih študentov in tudi študentov iz ostalih slovenskih krajev. Kot je že znano, bo prireditev potekala v torek, 2. decembra 2014, Klub prekmurskih študentov pa tokrat razkriva še glasbeni program letošnje gibanice. Nastopili bodo DKwaschen Retashy, Prima band in Zlata žila.


Že 18. Prekmurska gibanica po vrsti bo potekala na tradicionalni lokaciji na mariborskem Štuku, s pričetkom ob 22. uri. Na glasbeni oder bo najprej stopila mlada prekmurska zasedba Zlata žila, sledili bodo Korošci iz skupine Prima band, za vrhunec večera in za zabavo, ki bo v spominu ostala še dolgo potem, pa bo poskrbela vsem Prekmurcem odlično poznana skupina DKwaschen Retashy. Slednja se tako po treh letih ponovno vrača na prizorišče Prekmurske gibanice. V preddverju bosta za popularne glasbene ritme skrbela še DJ Berti in DJ Popi.

Vstopnice za največjo in najboljšo prekmursko zabavo v mestu bodo na voljo od četrtka, 20. novembra naprej. Za člane Kluba prekmurskih študentov bo cena vstopnice znašala 3 EUR, za nečlane 6 EUR, na dan prireditve pa bo veljala enotna cena 7 EUR. Vstopnice bo mogoče kupiti na sedežu Kluba prekmurskih študentov, na Pomurskem študentskem servisu in v MIKK-u v Murski Soboti, v Mariboru na Štuku in pri osebnih prodajalcih, pri slednjih pa tudi v Ljubljani. Prav tako bo prodaja vstopnic potekala na Unibusu po predhodnem dogovoru z osebnimi prodajalci.

Kot tudi vsako leto do sedaj, bo tudi letos organiziran avtobusni prevoz, tako iz Ljubljane, kot tudi iz Murske Sobote. Sedež si bo mogoče rezervirati z nakupom bona za avtobus, in sicer v pisarni Kluba prekmurskih študentov, na Pomurskem študentskem servisu, v MIKK-u in pri osebnih prodajalcih v Ljubljani. Cena prevoza na relaciji Ljubljana-Maribor-Ljubljana bo znašala 8 EUR, na relaciji Murska Sobota-Maribor-Murska Sobota pa 5 EUR. Avtobus bo izpred avtobusne postaje v Ljubljani krenil ob 18.15, iz postaje v Murski Soboti ob 19.15, odhod iz Maribora pa bo ob 03.45.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.