https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vlada bo občinam zmanjšala povprečnino

14.01.2015 ob 7:50  

Povprečnina občin bo v letošnjem mandatu nižja za 11 evrov, občine se s tem ne strinjajo. Vlada je želela povprečnino znižati na 494 evrov – znižali jo bodo za toliko, kolikor bodo znižali stroške občin.


Združenje občin se ne strinja z vladnim predlogom, da bi povprečnino občine znižali iz 536 evrov na 525 evrov, v poštev pa niti najmanj ne pride, da bi občina imela povprečnino na prebivalca 494 evrov, poroča Delo.

Župani združenja občin opozarjajo vlado, da bo prihranek pri znižanju povprečnine v občinah manj kot 40 milijonov evrov, kot je to izračunalo ministrstvo za finance. Robert Smerdelj, predsednik Združenja občin Slovenija pravi, da bo strošek za plače isti kot lani in da vlada ne bo mogla privarčevati 18 milijonov evrov pri stroških plače na račun uvedbe nižje povprečnine občine na prebivalca.

Vlada je pripravila nekaj dobrih vsebinskih predlogov, kot so zmanjšanje birokracije in skrajšanje postopkov v občinah, a večjih finančnih učinkov ne bo. Občine bi bile pripravljene povprečnino znižati med letom, ko bodo finančni učinki že videni.

Pogajanja Združenja občin Slovenije z vlado še niso končana, v ponedeljek se bodo z ministrstvom za finance pogovarjali o privarčevanem denarju z ukrepi v interventnem zakonu. Vlada je v tem zakonu pripravila tudi predlog ukinitve sofinanciranja investicij v občinah, kar združenje občin odločno zavrača.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2015 ob 8:48 gost

      Ukinejo naj se itak nega nikšnoga haska od njih... luft bremzati je najležje...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2015 ob 10:03 tunek gost

      Še bolj jim je treba znižati. Nekateri župani so postali sami sebi namen. Obdali so se s kimavci in jih drugo več ne zanima. Gredo čez trupla, da dosežejo svoj cilj. Nekateri si postali pravi diktatorji. Predvsem gre tu za eno županjo iz Pomurja, ki se ne ozira na pravni red, ustavo in demokracijo. Edino veljavno je tisto, kar sama pove in naredi. Okrog sebe ima ritolizce, ki ji vsak iz takih ali drugačnih razlogov prikimava. Zaposleni na občini pa se v javnosti ne upajo več pogovarjati niti s svojimi dolgoletnimi znanci in prijatelji. Sedaj je diktatiorca pričela še s čistkami.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2015 ob 11:00 gost gost

      ge tau pre grade?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2015 ob 12:12 lojze gost

        Za grad ne vem. Po zapisanem sodeč pa bi rekel, da gre za Ljutomer. Tam je sedaj popolna diktatura. Na vsakem koraku se načrtno uničuje vsaka oblika z ustavo določene strankarske demokracije.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2015 ob 12:34 Pomurc gost

      Smešni ste že za tej Ljutomer. Tu pišete kak je vse narobe, županja pa je vseeno na volitvah pometla z protikandidatom. Oglašajo pa se tisti iz vrst opozicije, ki so v zadnjih dveh letih menjali po 3-4 stranke, samo zato ka bi še vedno bili pri koriti. Takšnim pa glih lejko zavupamo ja...

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.01.2015 ob 10:58 v breg gost

        Zapri ti s totimi što je menja stranko. Županja ma notri svetnika ki je bija vsake volitve na drugi listi. Nekda je prek rodbine v volilnen odbori v svojen kraji vpliva na rezultat volitev. O ten kaj je meja polek gda se je prodovalo najbolj znono nepremičnino v jegovi krajevni skupnosti pa do še kakšni organi kje odločali. Una pa bi tak šla prek trupel če treba ka se de maščuvala vsen po vrsti. Zapuni si ka de se tudi to hejalo. So še službe v Loblani ka do jo enuk stavili. Te do se jeni peseki razbežali kak miši.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2015 ob 14:18 banana gost

      Pomurc ne teži s tem. Pometla, kak praviš, ker si je z občinskim denarjem "kupila" ljudi, ki so po vaseh pridobili neuke ljudi. Volili so jo zavedeni in tisti, ki imajo korist. Nekaj ljudi je pozneje spoznalo svojo zmoto, ko so slišali prave argumente in videli številke. V teh časih se nihče tako ne obnaša, kot ona, da dvigne sejnine za dvojno, da ji bodo njeni hlapci še bolj zvesti. Ne upošteva stvari, ki jih državne službe napišejo. Ljubljana ima dolgo šibo. Zameriti se vladnim strankam ni mačji kašelj. Za nekatere oprode bo kmalu prišla ura resnice. Luštno se bo 200km peljati v službo. V eno smer seveda.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.01.2015 ob 11:22 občan gost

      jaz pa predlagam da se ukinejo vse te žepne občine ,predvsem na goričkem in seveda tiste ki imajo manj kot 5000 prebivalcev, ker to ni racionalno. Poglejte kje v Sloveniji oz. v kateri regiji je toliko natrošenih teh mini občin in to zaradi neumnosti politikov iz tega območja.Nekoč so bili 4 pomurske občine pa je vse klapalo-delovalo normalno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.03.2015 ob 16:20 gost

      točno tak, ne potrebujemo toliko občin in zaposlenih v občinah, ka si žepe polnijo, ampak potrebujemo tovarne in delovna mesta, županom in zaposlenim pa plače dol, ka tak si teh ne zaslužijo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.