https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurski smučarski tečaj na Arehu omogočil 127 pomurskim otrokom učenje smučanja

4.2.2015  

Petdnevni Pomurski smučarski tečaj, katerega vodja je Stanko Holsedl, se je letos že trinajstič izvedel na Arehu. Udeležilo se ga je 127 tečajnikov različnih starostnih skupin iz celega Pomurja, ki so osvajali veščine smučanja in bordanja. Zadnji dan tečaja, to nedeljo, je potekalo tekmovanje – nagrajen je bil vsak udeleženec tečaja.


Pomurski smučarski tečaj, ki je potekal na Arehu, je že 13. leto zapovrstjo organiziral Smučarski klub Prekmurje v sodelovanju s štirimi pomurskimi osnovnimi šolami; OŠ Grad, OŠ Kuzma, OŠ Sveti Jurij in OŠ Cankova. Vodja tečaja, Stanko Holsedl, ki ima opravljen izpit za učitelja smučanja III. stopnje, je tečaj s 127 udeleženci izpeljal brezhibno, pri tem so mu pomagali licencirani učitelji Smučarskega kluba Prekmurje Andreja Holsedl, Nina Štivan, Tina Novak, Urška Juteršnik, Žiga Novak, Andreja Lupša, Staš Mencigar, Tilen Barbarič, Nino Čep, Mitja Štrakl, Rok Brinar, Goran Horvat, Robert Bertalanič, Gorazd Kerec, Saška Hauko, Žiga Čoh in Nejc Tušak. »Posebej sem ponosen na učiteljsko zasedbo, ki je bila letos skoraj v celoti pomurska - tudi otrokom je lepše in bolj domače, če imajo "našega" učitelja,« pravi vodja tečaja. Mnogi izmed sedanjih učiteljev Pomurskega smučarskega tečaja so bili v preteklosti tudi sami udeleženci tečaja.

127 tečajnikov je bilo razdeljenih v 13 homogenih skupin, 2 borderski in 1 odraslo. Tečaj je potekal pet dni ob vikendih v decembru, januarju in februarju, kjer so tečajniki smučali po 6 ur na dan in tako pridno ter spretno pridobivali smučarsko znanje. Smučarski tečaj je vedno zelo dobro obiskan; »letos se že trinajsto leto trudimo, da smučanje vzljubijo tudi pomurski otroci, ki imajo za zimske aktivnosti večinoma manj priložnosti kot njihovi vrstniki iz ostalih delov Slovenije,« poudarja vodja tečaja Stanko Holsedl.

Tečajniki so imeli priložnost spoznavati in usvajati nove oblike smučanja, popravljanja starih napak in utrjevanja znanja. Ob vsem tem pa so se tudi zabavali. Mlajši so se predvsem navajali na sneg, spoznavali smučarsko opremo ter se samostojno vozili z vlečnico. Zimska pravljica se je na Arehu pričarala zadnja dva dni smučarskega tečaja, zato učitelji tečaja ne dvomijo, da si otroci ne bi mogli zapomniti takšne dogodivščine. »Namen tečaja je še vedno enak kot je bil vsa ta leta - da pomurskim otrokom omogočimo, da se naučijo dobro smučati, se pri tem zabavajo in potem tudi lažje smučajo s starši ali sami. Dober kazalec kakovostnega dela v smučarskem tečaju so tudi rezultati na šolskih smučarskih tekmovanjih, kjer naši otroci iz Pomurja prekašajo svoje vrstnike iz smučarsko bolj razvitih delov Slovenije,« je še izpostavil vodja Pomurskega smučarskega tečaja Stanko Holsedl.

Pomurski smučarski tečaj se je s tekmovanjem zaključil v nedeljo, 1. februarja, ko so posebne nagrade prejeli zmagovalci tekmovanja v svoji starostni skupini, vsak udeleženec tečaja pa je prejel tudi majhen pokal kot nagrado za uspešno dokončani tečaj. »Mislim, da nam je dobro uspelo, saj vidimo ogromno nasmejanih otrok in zadovoljnih staršev,« pravi vodja tečaja Stanko Holsedl.


Zaključni dan Pomurskega smučarskega tečaja s tekmovanjem v veleslalomu je pokazal, da so se tečajniki zelo dobro odrezali v napeti smučarski vožnji z glasnim navijanjem svojih staršev, ki so tik ob progi spremljali svoje otroke. V prvi skupini pod mentorstvom Nine Štivan in Andreje Holsedl je prvo mesto zasedel Noah Rac. V drugi skupini učiteljice Urške Juteršnik je najboljši bil Nejc Šantl. Tretja skupina pod vodstvom Tine Novak je dobila prvaka Tiana Kosija. V četrti skupini pod mentorstvom Nejca Tušaka je prvo mesto zasedel tečajnik Blaž Bernjak. Tudi punce so zmagovale - v peti skupini učitelja Žige Čoha je prvakinja postala Doris Kolar. Šesta skupina pod vodstvom Staša Mencigarja je dobila zmagovalko Niko Bedič. V sedmi skupini pod mentorstvom Mitje Štrakla je prvo mesto zasedel zopet moški, Jaka Strah. V osmi skupini učiteljice Saške Hauko je zmagovalec postal Lan Hajdinjak. Deveta skupina pod vodstvom učitelja Žige Novaka je prvak postal Anej Tivadar. V deseti skupini tečajnikov pod mentorstvom Roka Brinarja je zmagovalec postal David Šinko. Hana Husar je še ena punca, ki je postala prvakinja v enajsti skupini pod vodstvom učitelja Tilena Barbariča. V dvanajsti skupini učitelja Gorana Horvata je prvak postal Filip Bertalanič. Trinajsta skupina pod mentorstvom Andreje Lupša je zmagovalec postal Matic Makovec. Tudi borderji so tekmovali v veleslalomu. V skupini BORD je prvak postal Žan Topolak Dervarič pod vodstvom učitelja Sama Žgajnarja in Žige Erlača.

Absolutni moški zmagovalec je bil z 21,16 sekundami hitrosti prvi v cilju Matic Makovec, med ženskami pa je absolutna zmagovalka postala Melisa Gaberšek, ki je v cilj prismučala z 21,31 s.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.