https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Izguba Skupine Nafte še vedno raste

Lendava, 30.12.2010 ob 7:16  

Lendavski Nafti, ki je v stoodstotni državni lasti, ne kaže nič dobrega. V zadnjih štirih mesecih, odkar od Mirka Horvata prevzel Cveto Žalik, je izguba narasla še za dodatna dva milijona evrov.

Na avgustovski seji nadzornega sveta družbe Nafta, ki je trajala skoraj deset ur, je po razpravi o lanskih rezultatih poslovanja odstopil direktor Mirko Horvat in sicer iz osebnih razlogov. Lani namreč imela Skupina Nafta več kot tri milijone evrov izgube, ki skupaj s predlansko izgubo presega šest milijonov evrov.

Mirko Horvat

Skupna izguba bo znašala okoli osem milijonov evrov

Na Horvatovo mesto je nadzorni svet takrat imenoval Cveta Žalika, ki ni uspel preprečiti slabih finančnih rezultatov tudi v letošnjem letu. Od januarja do novembra je celotna skupina dosegla 74,5 milijona evrov prihodkov in ustvarila 2,2 milijona evrov izgube. Do konca leta, upoštevaje vse obveznosti, se bo izguba povečala na okoli osem milijonov evrov, zato bo treba družbo sanirati. O tem so že obvestili lastnika Agencijo za upravljanje s kapitalskimi naložbami.

Cveto Žalik

Slabo poslovanje hčerinske družbe Nafta Petrochem ogrozilo obstoj celotne skupine

Slabo luč na poslovanje skupine, ki skupaj zaposluje 442 ljudi, meče hčerinska družba Nafta Petrochem, ki edina posluje negativno, letos pričakujejo izgubo v višini 6,3 milijona evrov. Težava je v neperspektivni pridelavi metanola, saj je ceneje omenjeni plin uvažati, z zaustavitvijo proizvodnje metanola pa so predolgo odlašali, saj so to storili šele julija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.