https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Gospodarstvo ne bo podprlo projekta Red Bull Air Race

10.04.2015 ob 14:05  

Na seji razvojnega sveta pomurske regije v Murski Soboti so člani sveta skoraj dve uri razpravljali o tem, ali bodo podprli promocijo Pomurja na mednarodnih športnih dogodkih Red Bull Air Race.


Franc Gönc z Regionalne razvojne agencije Mure, je članom sveta predstavil eventualno promocijsko sodelovanje na svetovno znanem športnem dogodku Red Bull Air Race. Na dogodku sodeluje tudi edino slovenski akrobatski pilot Peter Podlušek, ki bi v primeru sodelovanja  imel na tekmovanjih na čeladi in letalu napis Pomurje.  Piloti z vsega sveta, bi lahko imeli treninge na rakičanskem letališču, s predpostavko, da bi asfaltirali eno od stez. Na tekmah po vsem svetu pa bi predstavljali Pomurje kot turistično in gospodarsko regijo. Za vse to bi regija v treh letih namenila 600 tisoč evrov, od tega 450 tisoč evrov iz pomurskega zakona v okviru imenovanega instrumenta IV, 150 tisoč evrov pa bi sofinanciralo Ministrstvo  za gospodarski razvoj in tehnologijo oziroma agencija SPIRIT.  

Člani sveta (deset  županov, deset predstavnikov gospodarstva, pet predstavnikov nevladnih organizacij, pet predstavnikov območnih razvoj agencij, predstavnik  madžarske manjšine) so imeli glede sodelovanja veliko pomislekov. Predvsem jih je zanimalo, kakšen bo učinek tega sodelovanja in  kdo bo imel korist, ter kdo bo prevzel odgovornost, če želenih učinkov ne bo, poroča Pomurje.si.

Branko Drvarič, predsednik Sveta, je med drugim dejal, da gospodarstvo tega projekta ne podpira. Na koncu se o predlogu niso izrekli. Od Gönca so zahtevali, da naj zapiše učinke na papir, na to se pa bodo odločili, ali bodo Pomurje promovirali na tekmah Red Bull Air Race ali ne.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2015 ob 14:09 ms gost

      Pomurje do promovirali po svetu .Še čüti neščejo za Slovenijo nej ka bi prišli turisti v Pomurje .Dajte ka pa senjate .

      10 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2015 ob 14:53 Robin Hood gost

      Tipično Slovensko. Pri nas se nič ne izplača. V treh letih nameniti 600 jurjev je drobiž. Še posebej, če za tem stojijo občine. Seveda se "veleumi" sprašujejo, kdo bo imel korist in imajo pomisleke. Nihče od njih ne bo imel direktne koristi, kot pri kakšnih pogodbah, kjer direkt pade v žep določena provizija. Z eno nogo smo še pač vedno v SFRJ. Sicer, ko pogledam večino teh glav, me sploh ne čudi, da smo tam, kjer smo. Drugje v razvitem svetu bi iz tega naredili posel pa pol. Hudo je, ko še obstaja priložnost se je vsi otepajo. In potem bi Pomurje naj bilo mogoče kdaj razvito. Dokler bodo vladali taki osebki, nikoli. Zato pa vsk, ki ima priložnost pride v Pomurje, ga molze dokler se da in gre. Le tako naprej. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Vseeno, kot optimist upa, da se najdejo kakšni modri ljudje, ki bodi projekt podprli. Kaj pa država? In domači minister?

      28 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2015 ob 17:52 gost

      Nej, rajši do milijone zapravlali za razne blesarije kak je Rejdno dobro pa razni brezvezni prospekti kere nihče ne pošnofa. Tou pa te ma nekši učinek pa privabla turiste. Gda prečitan v kakšnon članki - razvojna agancija, te mi slabo grata. Gönc je lekar še edini normalen od vseh teh "razvojnikov" pa agencijskih veleumov za turizem.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2015 ob 18:15 ultras gost

      roobin hood kaj te muci SFRJ...prej nisi bil hlapec v Yugi,,sedaj pa si kapitalisticni nemski hlapec...se pa strinjam ,da bi bilo idealno da bi redbull tu treniral,,ampak bi naj denar vzeli iz razvojnega sklada za prenovo letaliske steze...ker se nasi bandeki nevejo zgucati rajsi pejneze naj idejo v lj itd...zato smo pa tam ge smo

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.04.2015 ob 18:17 letalci gost

      ..pa če neje uspelo prvič maznoti milijonček, de v drugo šlo s pomočjo RedBulla

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.04.2015 ob 18:26 gost gost

      Nej se sekirati. Soboška občina de po inoframacijah iz medijev sponzorirala svetovnega multinacionalnega giganta. Mamo pejnez za izvoz in takšnim, kak je Red Bull lejko pomagamo :)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.04.2015 ob 18:32 Najed Sjuf gost

      Letalski lobi (šef Minicoma, šef Medicopa, razni Polanićovi inaši in rodbina) se je s pomočjo mite (letos so dobili nekaj cenkov z blagoslovom svetnikov ) RRA odločo maznoti od pomurskoga pejneza to ka jin je prvič s pomočjo Oikos-a neje ratalo. So stavili na napačne künje. Zdaj seveda nede tak. RedBull je itak nej nekši Oikos. Tüj nekših bednih svetovalnih pogodb nede. Čiščenje de opravila organizacija v štero nede vpogleda.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.04.2015 ob 18:52 gost gost

      Če je rejsan, ka de občina MS sponzorirala takšnoga magnata kak je RedBull trbej jevška takoj odpoklicati. Večina folka v Soboti nemre sestaviti meseca s svojimi prejemki, pejnezi do se pa skozi okno metali za poplačevanje političnih zaveznikov? Halo? Kume se meša?

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.04.2015 ob 20:46 gost

      Misliš celec tej tvoji za kere si kandidejro ka si k njin prestopo (SMC) nedo podprli te drugič tak naj v naslovi piše. Lažofe sprenevedljivi prevarantski.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.04.2015 ob 20:54 gost

      Se ste zobečali pred volitvami zaj pa lofas. Vi ste nej m... od modernoga centra vi ste nula (0) vi ste zaostali center!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.04.2015 ob 20:57 k gost

      kda lejčejo od 9vre (lekar) pa večer do 17-18 vre skoro cejli teden či nej duže ti pa te zvok pride prek... Ker znan ka Podlunšek uživa v ton in je redno dober 😊 bi lejko za svojo pokrajino s ten nekak prestavlo a naše pametni se tau nerazmijo pa samo na svojo korist gledajo

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.04.2015 ob 21:07 razočarani gost

      G. Župan! Vaša dolžnost je, da vsem občanom zagotovite mirno nedeljo in sobotno popoldne, ko si mnogi želimo tudi počitka in nekaj miru v naravi.Zdaj pa naj še nekaj plačamo, da jih bo potem lahko še več tu treniralo za svoje užitke, krajanom ob letališču pa bodo še dodatno kalili mir. pa bodo bolj kali

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.04.2015 ob 21:18 gost b gost

      Pa te red bull v soboti je izživljanje bogatih norcev in tuljenje nad soboto.Toga v Soboti nej trbej. To naj delajo v Avstriji odkec je Red Bull. Amen

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.04.2015 ob 22:13 pilot gost

      Dejansko Podlunšek, ki je sicer zelo dober pilot, tuli cele dneve in terorizira celo občino. Pa kaj mu kdo more, zdaj bi pa še peneze imel.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.04.2015 ob 22:49 Piper cub gost

      Joj,joj joj sobočanci !!!!!!!!!!! Sploh prečitate kaj napišete? Če pa želite mir ,se odselite na Goričko,tam je mira še preveč sedaj ko se vse Goričko seli v M.Soboto.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.04.2015 ob 10:25 gostc gost

      Piper cub ti si tudi eden od teh tulečih idiotov.Ite v Avstrijo tulit pa te vidli če te lejko,

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.04.2015 ob 11:57 abc gost

      Ka koli se dogaja dol pošinfate.. za 2 tedna pisarite, ka se NIČ ne dogaja v ton "bujton" prekmurje. Kak se naj kaj dogaja, saj pa vse takoj kak pride na plan se dol pošinfa pa pošle v tri krasne..

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.04.2015 ob 12:50 fešta gost

      Ja tou pa resan prinas de pa GUMI fest.TOU POMENI DA IMAJO SAMO.Ženske vstop kere hočejo testirat in oring se žasluži...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.04.2015 ob 11:48 Topoljev gost

      Pa jebo vas toti eroplani,komur je pa za toti luksuz pa še celo tu v prekmurju,eroplane gledamo skoraj vsak dan ka letajo v zraku,več zanimanja bi bilo če bi pripeljali kaka vojaška dobra letala ali pa taka iz 1ali 2 sv vojne vojne na ogled to bo privabilo ljudi ne pa tote brezvezne čebele ki jih gledamo vsak dan tu ni in nebo zanimanja.To je tako kot bi hotel imeti konjske dirke pa bi hotel postavit na štart krave...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.