https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Panvita pokrila izgubo svoje prašičereje

05.01.2011 ob 13:00  

V Skupini Panvita so na skupščini Prašičereje Nemščak, ki je v stoodstotni lasti Panvite, prejšnji teden sklenili, da izgubo prašičereje pokrijejo z zmanjšanjem osnovnega kapitala te svoje hčerinske družbe. Sanacija prašičerejske panoge je končana, zadani cilje pa v veliki večini izpolnili.

Osnovni kapital Prašičereje Nemščak bo odslej namesto 6 milijonov evrov znašal le še 1,5 milijona evrov, saj so s tem zmanjšanjem v višini 4,5 milijona evrov pokrili 3,7 milijona evrov izgube iz minulih let in 800 tisoč evrov tekoče izgube. »Zakon o finančnem poslovanju podjetij zahteva, da je potrebno izgube iz prejšnjih let pokriti bodisi v breme drugih kapitalskih postavk, bodisi v breme osnovnega kapitala,« pojasnjujejo svojo odločitev na Skupini Panvita.

Sanacija Nemščaka relativno uspešna

Spomnimo, da je omenjena izguba nastala zaradi prašičje bolezni PRRS ob koncu leta 2009. Tako se je v Nemščaku v začetku lanskega leta sanacija in prestrukturiranje, zmanjšani obseg reje pa je za sabo privedel tudi zmanjšanje števila zaposlenih za polovico. In kako je uspela sanacija in kakšni rezultati so bili doseženi v letu 2010? »Rezultat bo v skladu s planom. Sanacija je bila izpeljana relativno uspešno. Cilje, ki smo si jih zadali s sanacijo, smo v veliki večini izpolnili,« pravijo na Panviti.

Še vedno imajo razpredeno mrežo kooperantov

Po zamenjavi črede v Nemščaku se je le-ta zmanjšala za polovico, zaenkrat pa še ni potrebe, da bi morali čredo povečati. Trenutna količina mesa zadostuje potrebam radgonske Panvite MIR, saj kot pravijo imajo še vedno relativno razpredeno mrežo kooperantov. V prašičerejski panogi bo Panvita še nadalje posodabljala in reorganizirala proces, pri čemer pa se bodo prilagajali razmeram na trgu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Darja82
      05.01.2011 ob 13:49 Darja82

      Naj jin samo znese, ka nedo še oni odpuščali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.