https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Oviratlon v Murski Soboti - prva prekmurska preizkušnja uspela

Murska Sobota, 2.5.2015  

Danes je  Murski Soboti potekal oviratlon. Trasa prve prekmurske preizkušnje s številnimi presenečenji je bila speljana ob Soboški kamešnici, s starom in ciljem ob letališču v Rakičanu. Prijavljenih je bilo veliko posameznikov in še več ekip.

 

Na desetkilometrski progi so oviratlonci morali premagati 23 ovir. Soboška kamešnica in peščeni tereni bližnjega peskokopa so omogočali izzive, ki si jih udeleženci niti niso predstavljali. Številni so ostali presenečenje vse do zadnjega. Za ogrevanje je na startu skrbel kondicijski trener Matej Cankar.

Prireditev je imela tudi dobrodelno noto. En evro od vsake prijavnine so organizatorji namenili otrokom in mladostnikom Kriznega centra za mlade v Murski Soboti, ki bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa. Na prireditvi so zbirali tudi hrano za Anino zvezico - Prekmurje.

Oviratlona ni tekma in ni bitka s časom, ampak gre za osebni izziv in premagovanje samega sebe ter lastnih strahov. Ovire so zasnovane tako, da jih lažje premagajo z medsebojno pomočjo. Zato štejejo prijateljstvo, solidarnost in timski duh, čeprav se pogosto udeleženci med samo niti ne poznajo.

Zvečer pa se bodo oviratlonci zabavali v lokalu Pomaranča s koncertom skupine Joške vn.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2015 ob 17:58 gost

      Morda bi tudi naši poslanci lahko tekmovali v tem, da se naučijo sodelovanja ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2015 ob 20:55 motika gost

      da te pa nredoli tekmovanje v okopavanji (kukorce ipd.)pa branju trave z mejašov za polaganje pa tak dale , , , , , , ,

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2015 ob 0:47 tujska legija gost

      Ta čas, kar so ga ti mladi ljudje preživeli v tej gostilni in čez celi dan v blatu, bi bilo boljše, da bi bili s svojimi starši in bi jim pomgali na kmetiji, saj mnogo od njih poznam in vem od kod prihajajo. Njihovi starši doma trpijo in cele dneve delajo kot zamorci, njihovi otroci pa se gredo to moderno sranje. SRAMOTA ZA CELOTNO PREKMUJE. Bolje bi bilo, da bi ti mladi pomagali svojim stašem doma, ali Karitasu, ali Rdečemu Križu. Res je človek modernega časa 2015 postal IDIOT, kot se glasi eno izmed temeljnih del ruskega velikana DOSTOJEVSKEGA

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2015 ob 12:18 guest gost

      Dal bi jim lopate v roke in naj kopljejo jame za pomurski vodovod, bi več koristi bilo. Glavno,da so na na 500-tih slikah in po fb, drugače pa sami umetni piščanci

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.05.2015 ob 21:50 gost

      sami umetni piceki

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.05.2015 ob 23:24 oviratlon gost

      Si ti umetni picek pravi.gledi kmetij in dela na njih.po končanem teku so se lahko odpravili domov pomagat.če pa tebe tvoji piščanci umetni ne ubogajo pa si si sam kriv budale ste prave kaj pišite oh joj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.