https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Športno društvo Turbo Team kolesarsko obarvalo vikend

4.5.2015  

Športno društvo TEAM TURBO Tropovci je bilo v prvomajskih praznikih spet organizacijsko aktivno. V petek, 1. maja, je v Pečarovcih organiziralo Kronometer Sebeščan 2015, v soboto, 2. maja, je sledila cestna dirka 3. Pokal Občine Rogašovci, v nedeljo, 3. maja, pa se je podaljšan praznični kolesarski vikend zaključil s 5. Kolesarskim maratonom Goričanka Kalamar, ki je potekal v soorganizaciji s Trgovskim podjetjem Goričanka Kalamar. Kronometer in kolesarska dirka sta se točkovala za pokal Slovenije za amaterje, masterje in ženske, maraton pa je potekal v sklopu akcije Slovenija kolesari in je bil namenjen predvsem rekreativnim kolesarjem.

 

Na razgibanem in vetrovnem Kronometru Sebeščan, ki je v petek potekal v Pečarovcih, se je pomerilo okrog 100 kolesarjev iz vse Slovenije. Ženske in masterji kategorij E, F, G, H, I in so na trasi Pečarovci-Marof-Pečarovci vozili 1 krog (8,5 km), kategorije amaterji ter master A, B, C, D pa dva kroga (16,7 km). Med ženskami je bila absolutno najhitrejša Teja Gulič (Tušmobil) s časom 13:11.14, na 4. mesto ženske kategorije A pa se uvrstila domača tekmovalka Barbara Petovar (TEAM TURBO Tropovci). Med starejšimi kolesarji, ki so vozili en krog, je bil najboljši Sulič Andrej (KK Soča Kobarid) s časom 11:41.40, na 8. mesto kategorije F pa se uvrstil Zoran Antolin (TEAM TURBO Tropovci). Med mlajšimi tekmovalci, ki so vozili dva kroga, je prvo mesto osvojil Matej Lovše (Tušmobil) s časom 22:03.07, dobro pa so se odrezali tudi pomurski kolesarji. Na 2. mesto med amaterji se je uvrstil Matej Fujs (TEAM TURBO Tropovci), na 4. mesto pa Dušan Fister (KK Tropovci). 5. mesto med masterji B je osvojil Goran Salavec (TEAM TURBO Tropovci), 4. mesto med masterji C Dušan Hajdinjak (TEAM TURBO Tropovci), 6. in 7. mesto pa še Matej Temlin in Robert Šooš (oba TEAM TURBO Tropovci). Na dirki so nastopili tudi štirje mladi člani kluba KK Tropovci. Prvi je bil s časom 24:20.15 Žiga Horvat, takoj za njim se je uvrstil Jure Barat, tretji pa je bil Patrik Drvarič.

Na sobotni dirki tudi pomurska kolesarka med ženskami

Sobotna dirka za pokal občine Rogašovci je potekala pri Svetem Juriju z okolico. Pomerile so se ženske A, B, C ter masterji E, F, G, H, I, ki so prevozili 3 kroge, skupne dolžine 37 km. Amaterji ter masterji A, B, C in D pa so prevozili 6 krogov skupne dolžine 74 km. Na krajši progi je bil med moškimi absolutno najhitrejši Bruno Čibej (Izvir Vipava) s časom 1:09.22, med ženskami pa Tanja Elsner (Tušmobil) s časom 1:14.20. Edina pomurska kolesarka je bila Barbara Petovar (TEAM TURBO Tropovci), ki je med ženskami A osvojila 4. mesto. Med tekmovalci na daljši progi je najboljši rezultat dosegel Igor Kopše (Tušmobil) s časom 2:03.01, drugi je bil Primož Porenta (ŠD Bam.Bi) s 7 sekundnim zaostankom, tretji pa je s časom 2:04.26 skozi cilj pripeljal Matej Lovše (Tušmobil). 5. mesto med amaterji je osvojil Dušan Fister (KK Tropovci), 11. mesto pa Luka Žnidarič (TEAM TURBO Tropovci). Brez stopničk sta na 7. in 4. mestu med masterji A oziroma C ostala tudi Dejan Horvat in Dušan Hajdinjak (oba TEAM TURBO Tropovci), Goran Salavec (TEAM TURBO Tropovci) pa je med masterji B uspel prikolesariti do 3. mesta.

Kolesarji so se v skupnem točkovanju na vseh treh prireditvah borili za bogate praktične nagrade in vrednostne bone, poleg tega pa še za vikend pakete v Hotelu Štrk v Polani, Panonski vasi v Tešanovcih in grajski spalnici v Gradu. Na žalost na tekmovanju še ni mogel nastopiti domači adut Primož Obal (TEAM TURBO Tropovci), ki sanira poškodbe po padcu. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.