https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Uprava DARSA izbrala izvajalce za gradnjo avtoceste proti hrvaški meji

27.05.2015 ob 9:30  

Uprava Darsa je včeraj sprejela sklep o izbiri izvajalca za gradnjo prve etape avtocestnega pododseka Draženci – Gruškovje

Kot poroča Delo, je Dars za prvi del gradnje avtocestnega odseka Draženci - Gruškovje med 13 prijavljenimi ponudniki izbral za gradnjo 7,26 kilometrov avtoceste (prvi sklop) združbo v skupnem nastopu SGP Pomgrad + Gorenjska gradbena družba + CGP Novo mesto + CP Ptuj. in za pripravo na gradnjo preostalega dela 13-kilometrske avtoceste (drugi sklop) sarajevski družbi Euro Asfalt. Za gradnjo tega drugega dela bo seveda potreben dodaten javni razpis.

Merilo je bila cena 

Komisija je za prvi sklop prispele ponudbe razvrstila glede na merilo »cena«. Ugotovila je, da je med prispelimi ponudbami najugodnejša ponudba ponudnika v formaciji konzorcija Impressa Ing. E. Mantovani in Kolektor Koling d.o.o., katera pa ne izpolnjuje pogojev, navedenih v razpisni dokumentaciji, zato je bila ponudba ocenjena kot nepopolna in izločena. Izbrana ponudba pa po oceni komisije izpolnjuje vse pogoje, določene v razpisni dokumentaciji, zato je bila ocenjena kot popolna.

Izbrani ponudnik bo svoje delo opravil za 56.213.462,80 evrov (z DDV), Euro Asfalt pa za ponudbeno ceno 6.166.184,13 evrov (z DDV).

V avtocestni družbi so zapisali, da je cilj Darsa »čim bolj ekonomično in transparentno čim hitreje skladno z veljavnimi predpisi zgraditi za uporabnike in lokalno prebivalstvo trenutno izredno nevaren odsek med Draženci in Gruškovjem, edinih nedokončanih 13 kilometrov na 2.300 kilometrov dolgem odseku med Hamburgom in Solunom«.

Bodo vložili zahtevek za revizijo? 

Tri delovne dni imajo neizbrani ponudniki možnost, da vložijo zahtevo za dodatno obrazložitev odločitve. Če je ne bo vložil nihče, pa imajo neizbrani ponudniki (29 družb, ki so samostojno ali v skupinah oddale ponudbo) možnost, da v osmih delovnih dneh od odločitve pri Darsu vložijo zahtevek za revizijo, ki ga Dars potem v treh delovnih dneh pošlje izbranemu ponudniku, ta pa mora potem svoj odgovor vrniti v naslednjih treh delovnih dneh. Nato Dars v nedoločenem času odloči in zahtevek predvidoma zavrne ter preda državni revizijski komisiji, ki ima za svojo odločitev 15 delovnih dni časa. Kot so zapisali v Delu, sta v formuli najmanj dve časovni neznanki, ko o vsem odloča Dars, zato je datum morebitnega podpisa pogodb – če bo zadeva prišla tako daleč – izjemno težko napovedati.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.