https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Puconski namiznotenisači uspešni na državnem šolskem prvenstvu

16.6.2015  

Mladi puconski namiznotenisači so dosegli zavidljive razultate.


V petek, 22. 5. 2015, je na osnovni šoli Marije Vere v Kamniku potekalo finale državnega šolskega prvenstva v namiznem tenisu. Na tekmovanju je sodelovalo nekaj manj kot 40 osnovnih šol, katerih učenci so se med seboj pomerili v ekipni in posamični konkurenci. Nastop na finalu državnega prvenstva so si zagotovili učenci, ki so na vseh treh kvalifikacijskih turnirjih (področno, četrtfinale, polfinale) dosegli eno izmed prvih štirih mest. Tako se je v Kamniku zbralo  po osem učencev in učenk v vsaki posamični kategoriji in šest najboljših šolskih ekip, ki so se prebile skozi kvalifikacijsko sito.

Izmed pomurskih osnovnih šol so se najbolj izkazali učenci iz Osnovne šole Puconci, ki so obenem vsi tudi člani Namiznoteniškega kluba Kema Puconci. Pod vodstvom klubskega trenerja Mirka Ungerja in šolskega mentorja Bojana Ropoše so dosegli odlične rezultate.

Šolska ekipa v postavi Rok Smodiš, Jure Smodiš, Jan Lipič, Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Blažka Harkai je dosegla tretje mesto v ekipni konkurenci. Potem ko so morali v polfinalu priznati premoč vrstnikom iz OŠ Šempeter pri Gorici, so v tekmi za tretje mesto premagali OŠ Rodica in osvojili bronasto medaljo.

V konkurenci deklic od 6. do 9. razreda posamezno-absolutno je Ana Kovačec dosegla osmo mesto, Nuša Vogrinčič pa je nekoliko nepričakovano in povsem zasluženo zasedla tretje mesto.

Prav tako je tretje mesto dosegel Jure Smodiš v konkurenci dečkov od 1. do 5. razreda. V isti konkurenci je bil Jan Lipič sedmi.

V konkurenci deklic od 1. do 5. razreda pa je Blažka Harkai osvojila srebrno medaljo in tako postala državna podprvakinja.

Zapisal: Bojan Ropoša

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.