https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Turizem kot eden izmed stebrov Pomurja

01.07.2015 ob 12:00  

Na zadnji seji Razvojnega sveta Pomurske regije je bilo govora o turizmu, kot enem izmed stebrov Pomurja. Potrebno ga je povezati, nastopati usklajeno, predstavljati kot eno destinacijo z raznoliko ponudbo ter najti najti skupnega povezovalca.

 

Po podatkih turizem v Pomurju narašča. Ob štiriodstotni rasti ležišč in registriranih turistov se je približal rekordnemu letu 2011 (več kot 900.000 nočitev). Pokrajino želijo predstavljati kot deželo miru in zdravja. Kot taka naj bi ohranila pristnost, prebivalcem pa omogočila razvoj in visoko kakovost življenja, poroča STA. Turizem letno prinese naši pokrajini ca. 82 milijonov evrov prihodkov ter obsega šest odstotkov zaposlenih. Izpostavili se  vročo vodo v toplicah, vodni in aktivni turizem, prehrano ter kulturno in naravno dediščino.

Govora je bilo tudi o skupnem povezovalcu turistične ponudbe. Udeleženci so se spomnili nekoč t.i. sozda ABC Pomurka.  Razviti želijo novo organizacijo, ki bo obstoječo turistično ponudbo povezovala. Projekt regionalnih destinacijskih organizacij, ki jih je sofinanciralo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, se namreč zaključuje. Začasno bo dejavnost, kot so sklenili na RRA Mura, ostala znotraj agencije. Nato pa bodo odločili, kako bo organizirana. S tem se je strinjal tudi razvojni svet. Pri tem je pomembno, da bo ta deloval v interesu vseh, uspeha pa ne bo, dokler bodo potekali medsebojni boji med ponudniki.  

Foto: Pomurska turistična zveza

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2015 ob 16:30 gost gost

      Turizem v Prekmurji? Malo morgen, dokeč de tak ,ka kda ščeš kupiti kakši izdelek domače avtohtone obrti, ti pa v Soboti, pa v Moravcih, pa še kje ponujajo krožnike, šalce, ročna dela, na kerih piše Bled, Bohonj itd. Če pitaš zakoj nega kaj domačoga, ti pa glupi prodajalci povejo, ka je tou vse Slovenija, pa je seeno, ka kupiš. Takši odgovor so dobili turisti, ki so hoteli kupiti nekaj avtohtonoga, pa makar pujtrico, štero v trgovini s spominki nemreš dobiti. Zgražali so se,pa so nej znali, kama, pa komi se naj pritožijo. Nato najprle mislite turistični delavci.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2015 ob 20:09 kodila gost

      Maš praf !!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.