https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pester in poučen poletni judo camp

14.7.2015  

V poletnih počitnicah v času od 6. do 10. 7. 2015 je v ŠRC Spartacusu, Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, Policijski postaji M.Soboti, Cineplexxu, Oazi sports in Kopališču v M. Soboti potekal POLETNI JUDO CAMP v organizaciji Judo kluba Štorkljice Murska Sobota, Judo kluba Beltinci in Judo kluba Turnišče. 

 

Na taboru so se otroci učili samostojnega preživljanja prostega časa, kjer so se motorično izpopolnjevali in umetniško ustvarjali. Rdeča nit športnega dela so bili judo in akrobatika, ter orientacija v prostoru. Pri vseh teh aktivnostih so otroci spoznavali svoje motorične spretnosti, ki so jih s pridnim delom nadgradili.  V PIŠKU so prisluhnili pravljični urici in umetniško ustvarjali na temo šport in prostočasne aktivnosti.

Športno znanje so si bogatili tudi z učenjem in izpopolnjevanjem tehnik plavanja v Kopališču Murska Sobota, a igrali so tudi športe z loparji in žogamo, tako, da nam je bilo pestro in zanimivo. Otroci pa so se v toplem vremenu hladili v vodi in z njimi ljubimi lučkami in korneti.

Policija jim je omogočila ogled vozil, delo s službenimi psi, prav tako jim je bilo predstavljeno in demonstrirano delo policista na Policijski postaji Murska Sobota, kjer so se mladi judoisti lahko preizkusili v nekaterih veščinah, ki so bile za njih primerne. Otroke je prisotnost in druženje s policijo presenetilo in razveselilo, saj so bili aktivni poslušalci in demonstratorji. V dvorani za borilne športe so se preizkusili v samoobrambi.

Zadnji dan tabora so obiskali PIŠK v Murski Soboti, kjer so otroci strnili dogajanja na campu s pravljično uro in si ogledali kako poteka delo v tako veliki knjižnici.

»Na taboru je sodelovalo 22 otrok iz Judo kluba Turnišče, Judo kluba Beltinci in Judo kluba Štorkljice M. Sobota za kar se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so se tega lepega dogodka udeležili. Prav tako hvala vsem, ki so nam omogočili izvedbo tega prijetnega in uspešnega dogodka. Prav tako hvala trenerjem Niku Jankoviću, Jonu Jerebicu in Zoranu Kosu.Judo klubi (Štorkljice Murska Sobota, Beltinci in Turnišče) vas vabijo, da se nam pridružite in koristno preživite prosti čas.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2015 ob 12:04 Rakičanec gost

      Lepo napisano po učiteljsko! Soboški so pa verjetno že napol doj zavertivali. Nekdaj so to organizirali v judo klubu M. Sobota. Lepou ka se nekaj dogaja na temo ,,JUDO,,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.