https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Šuklar, Buzeti, Zečević in Maričeva kulturni nagrajenci murskosoboške občine

Murska Sobota, 04.02.2011 ob 11:08  

Osmega februarja, ko praznujemo Slovenci Prešernov dan, bo v Murski Soboti zelo slovesno. Podeljene bodo občinske kulturne nagrade, obenem pa bo namenu predana večnamenska gledališka dvorana.

Po 56. letih, ko je bila otvoritev prvotnega Kina Park, bo v Murski Soboti slovesno tudi prihajajoči torek, ko je tudi državi praznik. »V sklopu prireditve bomo obeležili tri dogodke - prvi je slovenski kulturni praznik, izkazali bomo pozornost našim kulturnim nagrajencem in kot tretje simbolična predaja objekta svojemu namenu,« je povedal župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec. Povabljenim gostom in občanom Mestne občine Murska Sobota ob tem zgodovinskem dogodku Mestna občina Murska Sobota poklanja koncert Eroike, v kateri poje tudi naš rojak Metod Žunec.

Najvišjo nagrado prejme mag. Slavko Šuklar

Prireditev se bo pričela ob 19. uri, slavnostni govornik pa bo sam župan, ki bo tudi podelil nagrade in priznanja ob kulturnem prazniku. Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju kulture bo prejel mag. Slavko Šuklar, plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture bo dobil Anton Buzeti, priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture pa prejmeta Lukrecija Marič in Dejan Zečević. Za priznanje je bil predlagan tudi Tomislav Glavica, vendar obstaja omejitev, da se letno podeli samo dve priznanji.

Zato je komisija za nagrade in priznanja sprejela sklep, da bo predlagala pripravo dokumentacije o novi nagradi, kar pa mora potrditi tudi mestni svet. Šlo naj bi za tako imenovano Županovo nagrado za kulturne dosežke, ki bi jo lahko za leto 2011 dobil kar Glavica, ki veliko dela opravi prostovoljno. 

Občina "izkoristila" gospodarsko krizo

O izvedbi projekta obnove kinodvorane v večnamensko gledališko dvorano je spregovoril vodja oddelka za gospodarske in negospodarske zadeve, Štefan Cigan, ki je povedal, da je šlo za zelo zahteven projekt, pri katerem so se ubadali s številnimi težavami in preprekami, zato pa je toliko bolj zadovoljen, da so ga na koncu vseeno uspešno dokončali.

Štefan Cigan


Po besedah Cigana je vrednost projekta nihala od 3,9 milijona evrov v letu 2007 pa do čez 5 milijonov evrov v začetku leta 2009, na račun gospodarske krize in nižjih cen pa se je vrednost projekta znižala na 3,7 milijona evrov. Končna vrednost projekta je na koncu znašala še sto tisočakov manj, projekt pa je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v višini do 1,7 milijona evrov oziroma 85 odstotkov upravičenih stroškov, medtem ko je preostala slaba 2 milijona evrov zagotovila murskosoboške občina iz proračuna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.