https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Ljutomer, 04.02.2011 ob 21:51  

Miklošičevo nagrado za leto 2011 je prejel Anton Marinič iz Cvena, priznanja pa Frančiška Zorec in Zvonko Štefanec iz Ljutomera ter Leon Rošker iz Cvena.

Anton Marinič je Miklošičevo nagrado prejel za dolgoletno uspešno delovanje na področju ljubiteljske glasbene umetnosti. Miklošičeva priznanja so prejeli Frančiška Zorec Miklošičevo priznanje za uspešno in dolgoletno delovanje na kulturnem področju, Zvonko Štefanec  za dolgoletno aktivno delovanje na glasbenem področju, Leon Rošker pa za dolgoletno delovanje na kulturnem področju.

Vse zbrane v dvorani, je najprej pozdravila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostna govornica na prireditvi pa je bila Eva Škofič Maurer.

Po podelitvi nagrade in priznanj je sledil kulturni program Onežimo svet v izvedbi deklamatork in glasbenikov iz Ljutomera, Križevec, Razkrižja in Veržeja pod režijo Cilke Jakelj.

Poezijo Neže Maurer Onežimo svet so izvedle deklamatorke Mira Azzeh, Majda Kodba, Inga Rajtman, Matilda Slavič, Klementina Šafar, Slavica Sunčič, Manica Sušec in Mira Rebernik Žižek, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Samo Budna - violina, Matej Bunderla - saksofon, Rok Sraka - violina, Marina Toplak - klavir in glas ter Jaka Žunič - bobni in harmonika. Zdravljico za uvod v prireditev je zapel pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.