https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Aha Mura: Na septembrsko dražbo tudi parkirišče in vratarnica

04.08.2015 ob 13:50  

Z novim najemnikom je stečajni upravitelj pridobil dodatno leto za odprodajo Murinega premoženja. Naslednja dražba bo sredi septembra.


Potem ko je dosedanji tehnični vodja proizvodnje Dušan Gomboc s svojo družbo Arum najel Aha Muro, se proizvodnja v Muri nadaljuje. Delo je obdržalo 347 zaposlenih. Kot pojasnjuje Murin stečajni upravitelj Stevo Radovanović, ima nov najemnik trenutno zagotovljenih dovolj naročil, zaradi katerih ne bi smeli imeti težav tudi v prihodnje.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je izdalo soglasje, da Radovanović Murine proizvodne zmogljivosti odda Arumu v najem za največ eno leto oziroma do njihove odprodaje. Radovanović bo Murine proizvodne prostore, stroje, opremo in blagovno znamko Mura vnovič prodajal na javni dražbi 15. septembra.  Izklicna cena bo ista kot na zadnji, junijski dražbi, in sicer 2,3 milijona evrov, ponudniki pa bodo ceno lahko zniževali, v posameznem koraku za 50.000 evrov, poroča Delo.

Poleg že omenjenih zmogljivosti pa bodo septembra prvič poskušali prodati še dva industrijska objekta, in sicer parkirišče veliko skoraj 22.000 kvadratnih metrov in vratarnico. Zanju bodo poskusili iztržiti vsaj 4,5 milijona evrov, cena pa se bo na dražbi zviševala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2015 ob 19:20 gost

      Kak je inda Fajn bilo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2015 ob 19:42 gost2 gost

      Jaja resan kak je inda fajn bilo vsi smo se radi meli se ljubili med seboj.Zdaj pa sama faušija je med lidmij.Ja ja kak je inda faj bilo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2015 ob 22:20 gost

      Ka pa Kangooja se tudi da dobiti?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2015 ob 7:18 algemokniv gost

      nedo tej dugo nej za 2 meseca ne kupi nišče naročil de menje za naslednjo sezono ta ka ja opet odpuščanje, pa dobro je tak ka de se gamboc duval...

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.08.2015 ob 8:28 gost gost

      Kak je inda fanj bilo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.08.2015 ob 16:18 gost2 gost

      Jaja resan kak je inda fajn bilo vsi smo se radi meli se ljubili med seboj. Zdaj pa sama faušija je med lidmi. Ja ja kak je inda faj bilo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.