https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vestnik iz Dnevnika v last Večera

28.08.2015 ob 10:30  

Delničarji časopisne družbe Dnevnik bodo danes odločali o zamenjavi 6,5-odstotnega deleža družbe v lasti Večera za pomurski Vestnik. Po besedah šefa Dnevnika, Bojana Petana ta naravno bolj sodi k Večeru.

 

Vrednost posla med Bojanom Petanom in Urošem Haklom naj bi po besedah Petana znašala 500 do 600 tisoč evrov. Dnevnik pa naj bi, če seveda posel uspe, Večerove delnice dal v sklad lastnih delnic. Največji lastnik časopisne družbe Dnevnik je trenutno z 61,4 odstotka skupina DZS , 25,74 odstotka ima avstrijska Styria, Večer 6,52 odstotka, 6,34 odstotka pa odpade na preostale lastnike.

Hakl je za Finance povedal, da je strateški razvojni fokus Večera na kanalih in da z založniškimi projekti želijo pokriti SV Slovenije. Na vprašanje ali se Dnevnik in Večer združujeta pa odgovarja, da pri skupnih projektih, prvega pa že predstavlja poskus izdajanja skupne sobotne priloge obeh časnikov. Ker se število naročnikov tiskanih medijev krči, se mu zdi pametno, da založniki razmišljajo o sinergijah, tako stroškovnih kot pri dodani vrednosti pri vsebini.

Večer pa se lastniško tudi konsolidira. Posojilo družbe Hakl & Hakl je bilo pred dnevi konvertirano v lastniški delež v družbi Dober Večer.

Večer je ustanovil hčerinsko družbo Večer Turizem, kar Hakl komentira s tem, da želijo izkoristiti dobro poznavanje kupcev, družba pa naj bi postala prava agencija za odhodni turizem, povezali naj bi se tudi z etabliranimi agencijami.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2015 ob 13:25 gost

      levi bodo sedaj še bolj prekmurce delali neumne. Saj je večer v lasti Leve opcije

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2015 ob 15:35 Cheetah gost

      Kaj pa tigri. Povej nam še za tigre, če znaš za leve.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2015 ob 15:55 gost

      Že do zdaj so bili za rome in o njih pisali samo dobro, slabo pa zamolčali, kaj bo pa šele zdaj?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2015 ob 17:56 Prlek gost

      Nekaj številk Vestnika nazaj, je bil prispevek s fotografijo poroke "Bajse iz SLS". Naslednji dan smo soglasno sklenili, da Vestnik odpovemo. Kako lepo je življenje brez debilnih lokalnih kvazipolitčark in branja idiotskih člankov ala Bedek, Toš, Milanov, Horvat, ipd...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2015 ob 19:07 cigojner blat gost

      Lahko se ga mirno ukine. Za neuko rajo v Prekmurju je prav idealen. Razgledani ga tak ne pogledajo. Vsako tele ma svoje vesele.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2015 ob 21:36 Gost Gost gost

      Takšnin, kak ste vi, je Vestnik itak nej namenjeni. Marsikaj njemi sicer falij, ampak takšni kak ste vi, ziher nej.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.08.2015 ob 3:05 gost

      Vestnik in njegov veleumni novinar Bedek,... pa koga tej članke zanimajo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.08.2015 ob 11:56 gost-poznavalec gost

      Da se je bo dogajalo z novinarji Vestnika kot se pod Haklovim vodstvom dogaja z novinarji Večera. naganja jih na cesto. Ni to tiste najboljše novinarje, ki pa niso povšeč bjondi, ki urednikuje in je nekoč za svoje članke prejemala celo podkupnino.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.08.2015 ob 14:49 cajteng gost

      Bodo že vidli ko pride na vrsto "racionalizacija poslovanja" . To kaj sedaj dela 5 ljudi, bo potem eden delal. Ostane pa tak ne tisti, ki je najbolj sposoben, ampak tisti, ki se lastnikom najbolj rine v ta zadnjo. To je danes že ustaljena praksa.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.