https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Radgonske gorice na predstavitvi v berlinskem KaDeWe

08.09.2015 ob 13:15  

Prihodnja dva tedna se bo v berlinski veleblagovnici Kaufhaus des Westens (KaDeWe) predstavljajo 11 slovenskih proizvodov. Kupci bodo lahko izbirali po slovenskih izdelkih, od medu, soli, bučnega olja, kranjskih klobas do vin.

Posebna atrakcija veleblagovnice KaDeWe je prav delikatesni oz. gurmanski oddelek, ki ponuja izdelke iz celega sveta. Od 6. septembra pa do 19. septembra se bodo tam odvijali slovenski dnevi.

Na promocijskih stojnicah se predstavljajo Hiša medu Božnar, Perger 1757, Lucifer, Berryshka, Smodin, Tovarna olja Gea, Piranske soline, celjske mesnine, Vinska klet Goriška Brda, Vipava 1894 in Radgonske gorice. Če bo zanimanje med kupci dovolj, imajo ta živila možnost, da pridejo na prodajne police.

Pobudo za to predstavitev je na osnovi želja številnih proizvajalcev, ki bi radi prodajali v Nemčiji, dalo slovensko veleposlaništvo, izvedlo pa jo je skupaj z agencijo Spirit Slovenija in njenim turističnim predstavništvom v Münchnu.

Marta Kos Marko, slovenska veleposlanica v Berlinu, je povedala, da je blagovna menjava med Slovenijo in Nemčijo lani prvič dosegla 10 milijard evrov in da je za rast je še veliko priložnosti, zlasti v živilskopredelovalni industriji in pri kakovostnih vinih.

Podobna predstavitev slovenske kulinarike bo še v Italiji

Po predstavitvi v KaDeWe bomo do konca leta pripravili še predstavitev italijanskim trgovskim verigam, napoveduje Gorazd Mihelič, v. d. direktorja agencije Spirit Slovenija.

"S predstavitvijo izbranih slovenskih dobrot v Berlinu želimo izpostaviti posebnosti slovenske kulinarike. Hkrati si želim, da bi slovenske dobrote jedli tako doma kot v tujini, s čimer bomo pomembno prispevali k prepoznavnosti naše države," dodaja kmetijski minister Dejan Židan., poroča spletni portal agrobiznis.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2015 ob 18:32 Berliner gost

      prijdemo probat :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.