https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Bisol bo v Murski Soboti začel zaposlovati letos poleti

Murska Sobota, 15.02.2011 ob 14:01  

Uspešno slovensko podjetje s področja fotovoltaike Bisol, ki ima sedež v občini Prebold, se pripravlja na gradnjo prve proizvodne hale v Murski Soboti, kljub nepričakovanem zamiku pa do leta 2015 obljubljajo isto, 750 delovnih mest.

Čeprav je Bisol pričakoval pridobitev gradbenega dovoljenja že lani jeseni ter zaposlitev prvih 40 delavcev še v istem letu, je prišlo do zamika. Tako so gradbeno dovoljeje pridobili komaj decembra, kot pa so nam sporočili iz omenjenega podjetja, trenutno potekajo vsi potrebni postopki glede projektiranja zgradbe in naročanja strojev za proizvodnjo.

Uroš Merc (Foto: Cipra.org)

Prvih štirideset že poleti, do 2015 zaposlenih 750 ljudi
 
»Še vedno načrtujemo zagon proizvodnje v poletnih mesecih,« pravi vodja odnosov z javnostjo v podjetju Bisol Katja Goršek. To pomeni prvih štirideset novo zaposlenih, do konca prve faze pa še dodatnih 110 ljudi. Spomnimo, da je ob nakupu 5,1 hektarjev zemljišča aprila lani bila predstavljena tudi strategija, po kateri naj bi v naslednjih petih letih, ko bo končana tretja faza širitve, bilo zagotovljenih 750 delovnih mest v dodatno zgrajenih proizvodnih prostorih. Ali ta podatek glede na zamik še vedno drži? »Načrti do leta 2015 ostajajo nespremenjeni,« zatrjujejo na Bisolu.

Pripravljeni tudi na neljube dogodke

V Bisolu so se prejšnji teden soočili s požarom skladišča na sedežu podjetja v Latkovi vasi. Poškodovan ni bil nihče od zaposlenih, nastala je le gmotna škoda, ki naj bi znašala več milijon evrov. Zaradi tega je bila za nekaj dni zaustavljena proizvodnja, že v kratkem pa bo urejeno začasno skladišče. Vzroke nesreče policija še raziskuje.

Foto: Zemlja.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      16.02.2011 ob 10:42 lepi

      ka naj drugoga poven številke kažejo vse. Že zdaven čas be mogle prite ka je v naše občine katastrofa! http://www.stat.si/pxweb/Dialog/Saveshow.asp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nina85
      16.02.2011 ob 12:45 nina85

      Žalostna :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. blue
      16.02.2011 ob 14:18 blue

      oddan svojo parcelo zastonj, če pride Bisol v mojo občino!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2013 ob 17:56 Smrt kapitalizmu, svoboda narodu gost

      NI VSE ZLATO, KAR SE SVETI Ne želiš si Bisola v svoji občini: 1. Vsakih 6 mesecev novi zaposleni(stari pa nazaj na zavod) 2. Izdelava sončnih celic je za okolje bolj nevarna, kot če bi skurili tistih 18k dreves, po katerih se ponašajo. 3. Odnos do zaposlenih je katastrofalen (delavec je -, kapital je +) - nikoli se nismo odločali za kapitalizem(a je bil kje referendum?) 4. Obljube Bisola so laži (poglej zgodovino: Murska Sobota, novi objekti, novi zaposleni,...) 5. Ko napišejo pri Bisolu novi zaposleni pomeni, da so se enih znebili, da so drugi lahko prišli. 6. Bisolovi sončni paneli niso več konkurenčni (glede na to, da njihovi delavci na svojih strehah uporabljajo druge, zmoglivejše panele)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2013 ob 18:11 aaa gost

      Takim ljudem, ki so proti tovarnam bi morali prepovedati svobodo govora!! To je katastrofa, narod pa lačen!! Nekateri pizduni pa puni pejnez do še pa pametni!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.