https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

ŠNK Radgona dobil novo vodstvo

Gornja Radgona, 8.10.2015  

Na občnem zboru Športnega nogometnega kluba(ŠNK) Gornja Radgona so za predsednika izvolili Benjamina Krajnca, ki je tako nasledil Bojana Erliha

 

Dosedanjemu vodstvu potekel mandat

Okoli 30 članic in članov Športnega nogometnega kluba (ŠNK) Radgona se je v dvorani Glasbene šole Gornja Radgona udeležilo nadaljevanja prekinjenega zasedanja občnega zbora ŠNK Radgona. V ospredju nadaljevanja občnega zbora je v ospredju bila volitev organov kluba, saj je dosedanjemu vodstvu potekel mandat, dosedanji predsednik Bojan Erlih in ostali člani vodstva pa niso želeli ponovno kandidirati. In potem ko je občni zbor že konec avgusta pooblastil Benjamina Krajnca, da poišče ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v organih ŠNK Radgona, mu je to do začetka nadaljevanja volilnega občnega zbora tudi uspelo.

Izvolili so Benjamina Krajnca

Prisotni člani in članice so v Upravi odbor (UO) soglasno izvolili pet ljudi in čeprav je menil, da bo vseh pet enakih, so na zboru za predsednika izvolila Benjamina Krajnca. Sam upa, da mu bodo sodelavci iz UO dovolj pomagali, da bo klub še naprej deloval uspešno in skušal napredovati tudi na tekmovalnem področju. Seveda pa se vse, poleg pri dobri organiziranosti in delavnosti, začne in konča pri financah, kar je pri trenutnem stanju v gospodarstvu, velik problem. Kljub temu predsednik Krajnc, ki bo med drugim skrbel tudi za pridobivanje sponzorjev, donatorjev in pokroviteljev, verjame kako bo klub uspel letno zapolniti proračun, ki tehta okoli 70.000 evrov.

Pri financah bosta Benjaminu Krajncu predvsem pomagala, manager pri Mercatorju Zlatko Mulec, in direktor Arconta IP Boris Sovič. Četrti član UO Janko Irgolič bo predvsem skrbel za komuniciranje s klubi, trenerji in igralci, ter morebiti kakšnemu domačemu igralcu pomagal priti v klube, ki tekmujejo v višjih ligah. Zadnji član UO Oste Bakal, bo skrbel predvsem za stike z javnostmi in poročanje o dogajanju v klubu ter na ŠRC Tratah sploh.

Delo UO ŠNK Radgona bo nadziral Nadzorni odbor v sestavi: predsednica Maja Čeh, ter člana Janja Pintarič in Sergej Vogrin, če bo potrebno pa bodo posredovali tudi člani Častnega razsodišča, kjer je predsednik Iztok Drozdek, ter člana: Zlatko Šajhar in Peter Vreča.

Naslednje leto praznujejo 70 let delovanja

Tako je ŠNK Radgona, ki jo prihodnje leto čaka proslava 70-letnice obstoja in uspešnega delovanja, z oktobrom 2015 vstopila v novo obdobje. V klubu je kar 11 selekcij s skupaj okoli 130 nogometašev in nogometašinj vseh starosti. Stari upravni odbor (Vlado Mauko, Milko Štelcer) na čelu s predsednikom Bojanom Erlihom se je častno poslovil, saj je v minulem obdobju bilo narejeno veliko tega, in novo vodstvo čaka težavna naloga, da bi tako tudi ostalo. Dosedanji predsednik Erlih je po izvolitvi novega vodstva povzel doseženo delo v preteklem obdobju.

Prejšnje vodstvo na računu ni pustilo dolga

Na novo izvoljeni UO, na čelu z novim predsednikom Benjaminom Krajncem, ki je ob izvolitvi poudaril željo po še nadaljevanju uspešnega sodelovanjem kluba z občino. Prav tako je cilj novega vodstva v klub pritegniti oz. prinesti več finančnih sredstev in člansko ekipo (3. liga), selekciji mladincev in kadetov (2. SNL) ter mlajših dečkov (1. SNL) pripeljati na državni nivo tekmovanja. Pomembno za klub je tudi dograditev gostinskega lokala na stadionu, kar bi tudi omogočilo več finančnih prilivov klubu. Krajnc je zahvalil na podpori članov kluba, ter izrazil zadovoljstvo, da tudi vodstvo občine na čelu z županom Stanislavom Rojkom podpira klub, toda vse poslovanje mora biti transparentno in brez delovanja „pod mizo“. Dejal je tudi, da bo sekretarske posle v klubu še naprej odpravljal nenadomestljivi Milko Štelcl, ki ima prakso in je s srcem v klubu. Zahvalil je tudi prejšnjemu vodstvu, da so klub pustili v dobri finančni kondiciji, saj ne le da ni nobenega dolga, temveč je na računu kakšnih 12.000 evrov. Kljub temu pa se je Krajnc zavedal, da so stroški delovanja visoki in zato je potrebno varčevati, ob tem nujno razmišljati o gradnji strehe nad tribuno, kar je trenutno najnujnejši poseg, kajti v nasprotnem bo objekt kmalu začel propadati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2015 ob 11:51 gost

      In cilji so 1 liga ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2015 ob 12:09 gost

      Samo tega kranjcacimprej natirajte

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2015 ob 14:56 Mirči gost

      Fala bogi ka toga staroga baka Štelcla nede več poleg

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.10.2015 ob 11:17 Matej17 gost

      Benjamin Kranjc? Je to ista oseba katera je vcasih trenirala Nk Krizevci in Ormoz?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.