https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Utroša bo tudi v prihodnji sezoni igral za švicarski BC Uzwil

16.10.2015  

Iztok Utroša bo tudi sezono 2015/16 nadaljeval v Švicarski badmintonski ligi, kjer že tretje leto igra za Badmintonski klub Uzwil.

V Švici sta poleg prve državne lige, kjer nastopa osem najboljših ekip, še dve nižji državni ligi ter pet regionalnih lig. V prvi ligi igra veliko tujcev, vendar lahko na eni tekmi v ekipi nastopita največ dva. Mesto Uzwil je po številu prebivalcev primerljivo z Lendavo in se nahaja med Zürichom in St. Galnom.

Utroša, po igranju za različne klube v Avstriji, sedaj že tretje leto igra za švicarski BC Uzwil, z njimi je zadnji dve sezoni osvojil tudi naslov državnega prvaka. Pretekli vikend sta bila odigrana prva dva kroga državnega prvenstva. V vsakem ekipnem dvoboju se igra osem tekem, vsak igralec lahko nastopi največ v dveh tekmah. Utroša po navadi igra tekmo posamezno in moške dvojice, občasno tudi mešane dvojice.

V prvem krogu je BC Uzwil gostoval pri ekipi BC La Chaux-de-Fonds, prvi krog se je končal neodločeno z izidom 4 : 4. V tekmi posamezno je Utroša premagal igralca Mathiasa Bonnyja z rezultatom 2 : 0 v nizih, v tekmi dvojic pa sta s soigralcem Christianom Bösigerjem z enakim rezultatom izgubila tekmo z dvojico nasprotne ekipe Florian Schmid/Stilian Makarski.

V drugem kroguje BC Uzwil igral doma z ekipo Adliswil-Zürich. V tekmi posamezno je bil Utrošev  nasprotnik Panier Joshua, ki ga je premagal z 2 : 0 v nizih, s soigralcem Bösigerjem pa sta z enakim rezultatom izgubila igro dvojic z nasprotnim parom Anton Kaisti/Hogianto Wirz Yohanes.

Na lestvici po dveh krogih BC Uzwil zaseda tretje mesto. V tretjem krogu lige 25. oktobra bodo igrali v gosteh z ekipo Yverdon-les-Bains.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.