https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi Sobočanec je vzpostavil prvo spletno tržnico z rabljeno šolsko literaturo

20.10.2015  

Jure Lang, 20-letni študent ekonomije iz Murske Sobote, je vzpostavil prvo spletno tržnico za rabljeno šolsko literaturo. Združil je znanje ekonomije in računalniškega programiranja ter vzpostavil spletni portal literatura.si.

 

Po koncu šolskega leta ostanejo kupi knjig in učbenikov

Spletni portal Literatura.si je namenjen dijakom in študentom, ki jim po koncu šolskega leta ostanejo doma kupi rabljenih učbenikov in knjig, ki jih več ne bodo potrebovali in jih želijo prodati oziroma podariti nekomu drugemu, ki jih potrebuje. »Na ta način zaslužijo tudi kak evro, obenem pa omogočijo mlajšim generacijam, da se za šolo opremijo znatno ceneje, kot če bi kupili novo literaturo. Navsezadnje pa z izmenjavo rabljene literature pripomorejo tudi k manjši porabi papirja in ohranjanju okolja«, pravi mladi Sobočanec.

Cene študijske literature so lahko zelo visoke

Ideja o tem se mu je porodila kot pravi, »ko sem prišel na faks, kjer so cene nove študijske literature izredno visoke, tudi do 100 evrov na knjigo. Študentske organizacije sicer organizirajo sejem rabljene literature, ki pa poteka le kratek čas, obenem pa na njem sodeluje premalo študentov, zato knjig hitro zmanjka. V ta namen sem si zamislil spletno stran, ki bi temeljila na malih oglasih, preko katerih bi študenti oziroma dijaki rabljena šolska gradiva neposredno prodajali sovrstnikom iz celotne Slovenije«.

Spletna tržnica rabljene šolske literature namenjena mladim iz vse Slovenije

»Spletna stran je namenjena mladini iz celotne Slovenije, saj jim omogoča da med sabo izmenjujejo literaturo po najkrajši in najhitrejši možni poti - preko interneta«, razloži Jure. In dodaja, da je »zadeva šele v povojih. Bolj kot na iskalce je usmerjen na dijake in študente, kateri bi rabljeno literaturo prodajali. Zato vsem, ki imajo kakšen odvečen kos šolskega ali študijskega gradiva ponujam, da ga objavijo na Literatura.si in s tem pomagajo pri gradnji prve spletne tržnice za rabljeno šolsko literaturo«. Poskrbel bo tudi za redno posodabljanje in nemoteno delovanje spletne strani.  Za izboljšave pa potrebuje mnenja uporabnikov, zato vabi, da po obisku strani podate svoje mnenje, predlog ali pohvalo.

Brskanje in objavljanje oglasov je skušal Jure čim bolj poenostaviti. Zato ima Literatura.si obsežno število kategorij izobraževalnih programov in smeri, kar omogoča da si iskalci literature enostavno in hitro izberejo predmet ali letnik za katerega iščejo gradivo. Za objavo oglasa se pa mora uporabnik najprej prijaviti oziroma registrirati in enostavno slediti navodilom.

Zanimata ga ekonomija in računalniško programiranje

Jure, ki je študent ekonomije v Ljubljani, pravi, da se je pred kratkim začel zanimati za računalniško programiranje, kar ga je pripeljalo do postavitve spletne strani Literatura.si. Trenutno pa poleg tega dela še na večih drugih projektih.

Foto: arhiv Jure Lang

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2015 ob 9:54 gost gost

      bravo dečko samo tak naprej

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.10.2015 ob 11:44 Aa gost

      Super!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2015 ob 12:21 gost

      Čikeri čikera

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.10.2015 ob 14:25 Gost gost

      "Združil je znanje ekonomije in računalniškega programiranja ter vzpostavil spletni portal literatura.si." Programiranje in oblikovanje spletnih strani sta čist različnivi zadevi, keri sta povezani kak den pa noč. Vsaki ka ma nekaj osnovnoga znanja o ton zna, ka je 1000x težje spisati en pameten program, kak pa oblikovati spletno stran (sploj če si preneseš template od ene druge strani pa samo svoje besedilo notri vstavlaš). Drugače pa čestitke za idejo, pa tudi ocalko.si je njegova spletna stran.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.10.2015 ob 16:25 Zigzag gost

      Gost Ironija ka glih ti očitno nemaš "osnovnoga znanja o ton" ker bi drugače znal ka je literatura.si spletna aplikacija za objavljanje malih oglasov (kot bolha) in je za njo potrebno ogromno programiranja. Tak da res vsaka ti čast jure

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.10.2015 ob 4:29 kiko gost

      'Združil je znanje ekonomije in računalniškega programiranja ' znanje ekonimije že ampak ka pa moreš znati programirati pri wordpress spletnih straneh??? vse dobiš na krožnike samo malo računalniškega znanja nucaš. to moj 9letni sin že zna delate

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2015 ob 20:36 magyar gost

      >združil znanje ekonomije in programiranja. pomurec pls. To mu je vse njegov boyfriend sprogramiral, sam je pa na kavču žru galofak iz bližnjega woka.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2015 ob 20:37 magyar gost

      Vseeno pa čestitke, lep design spletne strani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2015 ob 18:26 Ropček gost

      @magyar Wtf? Hahahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.